Yandex Metrica

Seçim günü düğün olur mu 2024? Seçim günü yasaklar neler?

Seçim günü düğün olur mu 2024? Seçim günü yasaklar neler?

Yerel Seçimler, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Seçim yasaklarının ardından, oy verilecek olan seçim gününde bazı kısıtlamalar ve yasaklar da geçerli olacak. Peki, Seçim günü düğün olur mu 2024? Seçim günü yasaklar neler?

Gündem

27.03.2024, 17:10

31 Mart'ta Mahalli İdareler Seçimi yapılacak. Seçim günü belirli bir saatine kadar bazı işletmeler kapalı olacak. Seçim gününde uyulması gereken kurallar ve çeşitli yasaklar bulunmaktadır. Peki, Seçim günü düğün olur mu 2024? Seçim günü yasaklar neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak konular Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak... Haberi Görüntüle

SEÇİM GÜNÜ YASAKLAR NELER?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü bazı yasaklar geçerli olacak.

Yasanın 79. maddesi uyarınca oy verme gününde, her türlü içki satışı ve içki tüketimi yasak olacak.

Oy verme gününde, tüm eğlence mekanları oy verme süresince kapalı olacak. Ancak eğlence yeri olarak nitelendirilen lokantalarda yemek servisi yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında hiç kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve diğer yayın organları, seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacaklar. 18.00 ile 21.00 arasında ise yalnızca Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimle ilgili haber ve duyuruları yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise tüm yayınlar serbest olacak, ancak YSK bu saati öne çekebilir.

14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi 14 ilde FETÖ'ye KISKAÇ operasyonu! 50'den fazla şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

SEÇİM GÜNÜ DÜĞÜN OLUR MU 2024?

Oyların kullanılacağı gün (31 Mart Pazar) olan düğün, nişan ve benzeri eğlence etkinlikleri, 18:00'den sonra düzenlenebilecek.

Survivor bugün neden yok 18 Nisan? Bu akşam Survivor yeni bölüm var mı? Survivor bugün neden yok 18 Nisan? Bu akşam Survivor yeni... Haberi Görüntüle

SEÇİM GÜNÜ CAFELER AÇIK MI?

Tüm genel eğlence mekanları, oy verme süreci boyunca hizmet vermemektedir. Ancak eğlence yeri olan lokantalarda sadece yemek servisi sunulmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading