Yandex Metrica

Sitede Ara

Şebnem'in örgütüne neşter geliyor: PKK destekçileri 'Türk' ismini kullanamayacak

Şebnem'in örgütüne neşter geliyor: PKK destekçileri 'Türk' ismini kullanamayacak

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın PKK propagandasını sahiplenip Türk ordusuna kimyasal iftirası atmasıyla birlikte Adalet Bakanlığı neşter için düğmeye bastı. Meslek örgütlerine jet düzenleme masada.

Gündem

12.03.2024, 19:15

Hükümet 'alternatif baro' uygulamasının ardından meslek odalarına da neşter vurmaya hazırlanıyor. Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, PKK terör örgütünün yalanını sahiplenerek Türk ordusuna kimyasal silah iftirası atması bu süreci hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatın ardından Adalet Bakanlığı harekete geçti. 

15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele verdi: FETÖ'cü Albay itirafçı oldu! 15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele... Haberi Görüntüle

YENİ BİR DÜZENLEME HAZIRLANIYOR

Konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TTB Başkanlığı koltuğunda oturan Fincancı'ya tepki göstererek şunları söyledi:

"Türk Tabipleri Birliği'nin 'Türk' ismine hakaret edercesine Türk milletine ve Türkiye Devleti'ne düşmanlık eden terör örgütlerinin ağzıyla, 'Türk' ifadesini kullanan bir çatının altında görev yapması, bu milletin de devletimizin de kabul edeceği bir iş değildir. O nedenle burada yeni bir düzenleme hazırlığına başlandı."

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu Haberi Görüntüle

TALİMATI CUMHURBAŞKANI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından şu mesajı vermişti:

"Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdim. Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Bu ismin (Türk Tabipler Birliği) gerekirse yasal düzenlemeyle değiştirilmesini sağlayacağız."

Fincancı'ya en sert tepkiyi verenlerden MHP Lideri Devlet Bahçeli de bu kişinin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söylemiş ve TTB'nin derhal kapatılmasını istemişti. 

6 günde rekor trafik kazası! Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu 6 günde rekor trafik kazası! Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu Haberi Görüntüle

'TÜRK' VE 'TÜRKİYE' YASAKLANABİLİR, ALTERNATİF MESLEK ÖRGÜTLERİ KURULABİLİR

Şebnem Korur Fincancı 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan tutuklandı. 

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler Adalet Bakanlığı'nın meslek odalarına nasıl bir neşter vuracağı sorusunun cevabına çevrildi. AK Parti kaynakları, meslek örgütü isimlerindeki 'Türk' ve 'Türkiye' gibi ifadelerin kullanımının yasaklanabileceğini belirtiyor. Bunun yanında meslek örgütlerinin yapısının değiştirilmesi için kuruluş kanunlarında bazı rötuşlar yapılabileceği de belirtiliyor. Böyle bir düzenleme halinde tıpkı Türkiye Barolar Birliği'nde olduğu gibi, alternatif meslek odalarının kurulmasının önü açılacak. 

23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! 23 Nisan'a özel Türk Donanması'nın 23 gemisi halk ziyaretine açılacak! Haberi Görüntüle

FİNCANCI'NIN YANDAŞLARI DESTEK YARIŞINDA

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan (ayaktaki), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma yürütülen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut ise dün yaptığı açıklamada Fincancı'nın serbest bırakılmasını talep etmişti. Türk ordusunu kimyasal silah iftirasıyla suçlayan Fincancı'ya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, KESK, DİSK, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Mülkiyeliler Birliği de destek vermişti. 

Tartışma dün gece TBMM'ye de yansıdı. Türkiye'yi Ermenilere soykırım yapmakla suçlayan HDP'li Garo Paylan, PKK iftirasını sahiplenen Fincancı'nın serbest bırakılmasını istedi. HDP'li Hakkı Saruhan Oluç ise "Fincancı Türkiye'nin onurudur" dedi. Bu sözler AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin tepkisini çekti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading