Yandex Metrica

Naci Görür'den kritik deprem uyarısı: 4 ilimizde durum ciddi! Büyük yıkım kapıda

Naci Görür'den kritik deprem uyarısı: 4 ilimizde durum ciddi! Büyük yıkım kapıda

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli, Bingöl, Karlıova ve Erzincan ilinde yaşayan vatandaşlara kritik uyarı geldi. Deprem Uzmanı Görür, 'Endişeliyiz' diyerek bölgede yaşayan vatandaşları depreme karşı bilinçli olmaya çağırdı.  

Gündem

15.05.2024, 15:39

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından düzenlenen 'Manisa Depreme Hazır mı?' paneline katılım gösterdi.

Deprem Uzmanı Görür, Türkiye'de 4 ilde deprem riskinin kritik seviyede ulaştığını vurgulayarak, ''Türkiye'de depremden arınmış bir yer, hemen hemen yok gibi. Halkın yaklaşımıyla depreme baktığımız zaman acı çekiyoruz. Halk, 'Deprem olacak mı? Ne zaman olacak?' gibi sorular soruyor ama son derece yanlış sorular. Bu ülkede deprem 13,6 milyon seneden beri gelmekte. Daha milyonlarca sene devam edecek. Korku ve endişe nedeniyle sorulan bu soruları terk etmemiz gerekiyor. Deprem bugün olur, bugün olmazsa, yarın olur, yarın olmazsa, öbür gün olur. Bugün olursa, ben çekeceğim, yarın olsa çocuklarım, öbür gün olsa torunlarım acı çekecek. Dolayısıyla bu zaman işini bir tarafa bırakırsak, deprem sürekli olacağına göre yapacağımız tek şey ileri teknoloji ülkelerinde, bilimin egemen olduğu ülkelerin yaptığı gibi deprem dirençli kentleri oluşturmak'' ifadelerini kullandı.

DMM'den İsrail'in propaganda hesaplarının iddialarına yalanlama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldılar DMM'den İsrail'in propaganda hesaplarının iddialarına yalanlama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldılar Haberi Görüntüle

''DEPREMDE ÇOK CANIMIZI KAYBEDERİZ''

Manisa'da yaşanabilecek olası bir deprem halinde, çok can ve mal kaybı yaşanacağını belirten Görür, ''Manisa, tarihi dönemlerden tutun çok yakın zamanlara kadar 7 ve üzerine çıkan büyük depremlerin olduğu bir yer. Dolayısıyla Manisa'da deprem olacak. Ne zaman olacağını söyleyemiyoruz ama eğer deprem olursa yine Manisa'da önemli ölçüde can ve mal kaybederiz. Onun için deprem gelmeden önce Manisa'yı deprem dirençli yapalım. Bugünkü anlayışa göre bir kenti depreme hazırlama denilince bütün siyasilere dikkat edin, hemen 'Kentsel dönüşüm' diyorlar. Kentsel dönüşümü yeni bina yapma, yapı stokunu geliştirme şeklinde düşünüyorlar. 'Yapı stoku' denilince halkın hoşuna gidiyor, ev yapılıyor. Müteahhidin hoşuna gidiyor, çünkü bina yapılıyor. Malzeme satıcısının hoşuna gidiyor, malzeme satıyor. Siyasetçinin hoşuna gidiyor, oy alıyor. Manisa'daki binaları tümüyle yenileseniz bile Manisa'yı deprem dirençli yapamazsınız.'' dedi.

17 Mayıs Simge Maltepe konseri başlama saati | Simge Maltepe konseri ücretsiz mi, nerede? 17 Mayıs Simge Maltepe konseri başlama saati | Simge Maltepe... Haberi Görüntüle

''O BÖLGELER İÇİN ENDİŞELİYİZ''

Türkiye'de son günlerde 4 il için endişe duyduklarını belirten Naci Görür, ''Depremin ne zaman geleceğini bilmiyoruz ama her geldiğinde binlerce insanı gömemeyiz. Emin olun depremin çok büyük hasar verdiği toplumlara iyi gözle bakılmıyor. 'Bu kadar insanını feda edemezsin, bir yanlışlık var' diyorlar. Ya bilimi ciddiye almıyorsun yahut da inşaatı yanlış yapıyorsun. Her durumda toplumun aleyhine işleyen bir yapı var, o yönüyle hoş görmüyor.'' ifadelerini kullanarak, ''Bu da bize yakışmıyor. Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir'de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 tane fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz.'' dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading