Yandex Metrica

DMM'den İsrail'in propaganda hesaplarının iddialarına yalanlama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldılar

Soykırımcı İsrail'in sosyal medyadaki propaganda hesapları, Filistin davasını sahiplendiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almaya devam ediyor. Manipülasyon amacı güden İsrailli propaganda hesapları Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ile isim benzerliği bulunan bir vatandaşın sosyal medya hesabının Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'a ait olduğunu ileri sürerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. 

Gündem

08.05.2024, 13:07

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırımlarına en sert tepki gösteren liderlerin başında gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail propaganda hesaplarının hedefi haline geldi. 

Filistinlilere yönelik soykırım saldırılarını sürdüren terör devleti İsrail, bir yandan da algı operasyonlarını çürüten Türkiye'yi de hedef almaya devam ediyor.

İşgalcilerin bu kez hedefinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı.

20 ilde SİBERGÖZ-39 operasyonları: 74 şüpheli yakalandı 20 ilde SİBERGÖZ-39 operasyonları: 74 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ TETİKÇİ HESAPLARDAN PROPAGANDA

İsrail'in propaganda hesapları, Kudüs'te bir Türk vatandaşının İsrail askeri tarafından öldürülmesine ilişkin paylaşımda bulunan Esra Albayrak isimli vatandaşın sosyal medya hesabını işaret ederek, söz konusu hesabın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'a ait olduğunu ileri sürdü.

Bu yalan bilgi üzerinden manipülasyona girişen İsrailli tetikçi hesapların alçak girişimini ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı.

Bahse konu Esra Albayrak isimli vatandaşın hesabının Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'a ait olmadığını açıklayan Merkez, İsrail'in daha önce de aynı hesapla ilgili bir manipülasyon kampanyasına giriştiğini belirtti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ayrıca İsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialarına itibar edilmemesi konusunda uyarıda da bulundu.

Osman Kavala hakkında karar açıklandı: Amerikan elçiliğini üzen gelişme Osman Kavala hakkında karar açıklandı: Amerikan elçiliğini üzen gelişme Haberi Görüntüle

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ MANİPÜLASYON TEZGAHINI BOZDU

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin resmi X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in propaganda hesaplarından paylaşılan bir sosyal medya hesabının, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kızına ait olduğu" yönündeki iddialar doğru değildir.

Bahse konu ekran görüntülerindeki sosyal medya hesabı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'a ait değildir.

İsrail propaganda hesaplarının, bir sosyal medya kullanıcısının isim benzerliğini kullanarak manipülasyon yapmaya çalıştığı tespit edilmiştir.

İsrail, daha önce de aynı hesapla ilgili bir manipülasyon kampanyasına girişmiştir.

İşgalci İsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialarına itibar etmeyiniz."

847BS.jpg

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Loading