Yandex Metrica

Milli torpido milli atış sistemi ile gönderildi! İlk atışı Bakan Akar yaptı

Milli torpido milli atış sistemi ile gönderildi! İlk atışı Bakan Akar yaptı

Milli torpido AKYA'nın TCG Preveze'den Milli Atış Sistemi Müren ile ilk atışı başarıyla gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından alınan nişan hedefi tam on ikiden vurdu.

Gündem

23.01.2024, 19:01

Milli imkanlar kullanılarak üretilen AKYA torpidosu ile ilk defa gerçek bir hedefe atış yapıldı. 

Erdoğan, Irak Başbakanı ile arasında geçen diyaloğu ilk kez anlattı! Telefonum çaldı ve  Irak Başbakanı gördü ve sordu: Kim bu? Erdoğan, Irak Başbakanı ile arasında geçen diyaloğu ilk kez anlattı!... Haberi Görüntüle

MİLLİ TORPİDO MİLLİ ATIŞ SİSTEMİ İLE GÖNDERİLDİ 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN) kullanarak yaptığı atış başarıyla gerçekleştirildi. 

Bakan Akar, atış testi için, Genelkurmak Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Donanma Komutanlığı'na geldi. 

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından karşılanan Bakan Akar, Denizaltı Filosu Komutanlığı'na geçti. 

DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler Haberi Görüntüle

İLK ATIŞI BAKAN AKAR YAPTI 

Buradan 'Derinliklerin efsanesi' parolası ile görev yapan TCG Preveze denizaltına geçen Akar, limandan ayrıldı. 

Marmara Denizi'nde İzmit Körfezi'ndeki Denizaltı Eğitim Sahası'na giren Bakan Akar, TCG Preveze'den milli imkanlarla üretilen AKYA'nın ilk atışını yaptı. 

TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? TikTok fenomeni Eva Evans öldü mü? Eva Evans neden öldü? Haberi Görüntüle

'İLK KEZ GERÇEK HEDEFE ATIŞ YAPILDI'

MÜREN ile atışı sağlanan AKYA torpidosu, hedef gemiye atışını başarıyla tamamladı. Bu atışla milli torpido AKYA ile ilk kez gerçek bir hedefe atış sağlandı. 

Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma annelere ücretsiz mi? (İstanbul-Ankara-İzmir) Anneler Günü 2024 ne zaman? Anneler Günü'nde otobüsler, toplu taşıma... Haberi Görüntüle

'KÜLTÜRÜMÜZDE 1880'LERDEN BERİ DENİZALTI KÜLTÜRÜ VAR'

Atışın başarı ile tamamlanmasının ardından ROKETSAN ve TÜBİTAK başta olmak üzere tüm proje ortaklarını tebrik eden Akar, "Bizim tarihimizde 1880'li yıllardan beri denizaltı kültürü mevcut. Eğitim, deneme amaçlı da olsa o yıllarda gemiye karşı ilk atışın yapıldığı denizaltı bize aittir" ifadelerine yer verdi. 

Rönesans Gayrimenkul kaç lot verir? Rönesans halka arzda bireysel kaç lot düşer? Rönesans Gayrimenkul kaç lot verir? Rönesans halka arzda bireysel kaç... Haberi Görüntüle

'BİZLER BARIŞTAN YANAYIZ' 

Türkiye'nin güçlü bir denizaltı filosuna sahip olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Akar, "Bizler başta çevremizdeki Ege, Akdeniz, Karadeniz olmak üzere tüm denizlerde barıştan, huzurdan yanayız. Bütün sorunlara diyalog, barışçıl yol ve yöntemlerle çözüm istiyoruz. Bununla birlikte etkin, caydırıcı, saygın bir silahlı kuvvetlerine ihtiyacımız her zamankinden daha fazla. Diğer kuvvetlerimizin olduğu gibi Deniz Kuvvetlerimizin de son teknoloji silah ve sistemlere sahip olması, en güçlü hale gelmesi için çalışmalarımızı artan bir tempoda sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading