Yandex Metrica

Milli Savunma Bakanı Güler'den terörle mücadele mesajı: 'Irak'la ortak bir harekat merkezi kuracağız'

Milli Savunma Bakanı Güler'den terörle mücadele mesajı: 'Irak'la ortak bir harekat merkezi kuracağız'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ın yıllardır terör örgütü olarak tanımadığı PKK'yı ilk defa terör örgütü olarak tanımasından dolayı mutlu olduklarını, bu ülkeyle ortak çalışmalar yapmaya devam edileceğini ve ortak bir harekat merkezi kurulmasının planlandığını söyledi.

Gündem

31.03.2024, 23:07

Kahramanmaraş'ı ziyaret eden Milli savunma Bakanı Yaşar Güler, Uzun Çarşı'da vatandaşlarla sohbet etti. Burada basın mensuplarının sorularına da cevap veren Bakan Güler, terörle mücadeledeki kararlılığı vurguladı. Güler, "Biz dünyadaki en pahalı arazide yaşıyoruz. Bunun bir bedeli olacak. İşte böyle büyük bedel ödüyoruz. Bir taraftan üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Aynı anda dört mevsimi yaşayabiliyorsun. Her şeyi vermiş Allah. Her türlü maden var. İnsan kaynağımız var. Tabii ki bu herkesi rahatsız ediyor. Artı ülkemizin son yıllardaki, özellikle son 20 yıldaki hızlı gelişimi, hızlı büyümemiz, bunlar herkesi rahatsız ediyor çevremizde." diye konuştu.

Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

"IRAK'LA ORTAK BİR HAREKAT MERKEZİ KURACAĞIZ"

Türkiye'nin bölgede etkinliğinin artmasından rahatsızlık duyan kesimlerin terör örgütlerini aparat olarak kullandığını belirten Güler bu Türkiye'nin her zaman güçlü olmaya mecbur olduğunu söyledi.Bakan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK terör örgütü ile 40 yıldır mücadele ediyoruz fakat 40 yıldır Irak yönetimi maalesef bunlara ne terör örgütü diyebilirdiler ne yasaklayabildiler. Kendi ülkelerinde böyle bir örgüt yaşıyor ve çok rahatsızlık duymuyorlar. Bundan önce aralık ayında Ankara'da yaptığımız görüşmede bu konunun üzerinde çok aşırı şekilde duruldu. Bağdat gezisine gittiğimizde de Irak yönetimi hem yasakladığını ve terör örgütü olduğunu ilk defa kabul etti, burada deklare etti. Bu bizim için sevindirici bir şey. İnşallah bundan sonra da ortak çalışmalarımız olacak. Ortak bir harekat merkezi kuracağız. Erbil yönetiminin bakışı çok olumlu. Ama asıl bu çalışmalar sadece terör örgütünün yasaklanması değil, orada 5-6 tane daha enerji, tarım, hayvancılık, su işleri dahil bunlarla ilgili yeni birer komisyon kurulacak ve bu karşılıklı çalışmalarla bu konuların hepsinde gelişmeler elde etmek için çalışmaları sürdüreceğiz. Bunların Basra Körfezi'nden başlayıp Türkiye üzerinden geçip Avrupa'ya gidecek olan Kalkınma Yolu diye bir proje var. Bu Türkiye'mizin gelecekteki en önemli işi. Bu projede bütün özellikle Türk şirketleri tercihli olarak oralarda iş yapacak. 4 otoyol, 4 demir yolu yanında 8 yolla Çin'den gelen bütün mallar, Kalkınma Yolu vasıtasıyla Avrupa'ya taşınacak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading