Yandex Metrica

Meclis'te 28. yasama dönemi başladı! Yeni milletvekilleri Meclis'te yemin etti

Meclis'te 28. yasama dönemi başladı! Yeni milletvekilleri Meclis'te yemin etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni için toplandı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Genel Kurul'a en yaşlı üye sıfatıyla Devlet Bahçeli başkanlık yaptı. İlk oturumda, Bahçeli'nin ardından milletvekilleri sırayla yemin etti.

Gündem

23.01.2024, 20:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle çıktığı Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur sonuçlarının ilan edilmesinin ardından gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi bugün başladı. Mustafa Şentop, başkanlık görevini Meclis'in en yaşlı üyesi olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye geçici olarak devretti.

Devlet Bahçeli, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Çok başarılı bir süreçten sonra yapılmış olan genel seçimlerde yeniden teşekkül etmiş TBMM'de emaneti yasal çerçevede almaktan çok büyük gurur duyuyorum"
 

Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır seferleri... Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan... Haberi Görüntüle

BAHÇELİ: HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI TÜRKİYE

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli yemin etti. Meclis'te İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Sayın vekiller şimdi gündeme geçiyoruz. Gündemimize göre ant içme töreni yapılacaktır ama önce Meclis Başkanı sıfatı ile sizleri selamlamak istiyorum. Muhterem Cumhurbaşkanım, değerli vekiller. 14 Mayıs seçimi ile tecelli eden TBMM'nin ilk töreninin ant içme töreni öncesi hepinizi selamlıyorum. Büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemin, vekillerimize, siyasi hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023'te, ikinci turu da 28 Mayıs'ta yapılan seçimde cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da gönülden kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran müessir akıl TBMM'de mayalanmıştır. Siz vekil arkadaşlarıma önümüzdeki 5 yıllık yasama döneminde başarılar diliyorum."

7 ilde 7 ilde "Mahzen" operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: Çok... Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

YENİ VEKİLLER YEMİN ETTİ

Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri kürsüden ant içti. Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim." şeklindeki yemini ederek görevlerine başlıyor. 

Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan? Ceza konseri saat kaçta, nerede olacak? Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan?... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Görevi devralan Bahçeli, TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekili yemin törenini takip etmek üzere TBMM'ye geldi.

Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk açıklama! Mutabakat zaptı imzalandı: Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili ABD'den ilk... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN LOCADAN TAKİP ETTİ

Erdoğan'ı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bahçeli ile birlikte Meclis Şeref Holü'ne geçti. Erdoğan daha sonra yemin törenini izlemek üzere Genel Kurulda kendisi için ayrılan locaya geçti. Erdoğan, yenşin törenini locadan takip ettikteen sonra TBMM'den ayrıldı.

Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142 TL ceza! Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU VE MUHALEFET PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'na gelişi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekillerinin ayağa kalkmadıkları görüldü.

Yargıtay'dan emsal karar çıktı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar çıktı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

HDP'LİLER İSTİKLAL MARŞI'NI OKUMADI

Öte yandan TBMM'nin yeni dönem açılışı sırasında saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okunurken, HDP'li vekillerin ağızını dahi oynatmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Haberi Görüntüle

ERDOĞAN CUMARTESİ GÜNÜ YEMİN EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da milletvekili yemin törenini locadan takip etmesi beklenirken; Cumhurbaşkanı yemini ise 3 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.










 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading