Yandex Metrica

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Türkiye'ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek isteyecek

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Türkiye'ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek isteyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi bugün İstanbul Dolmabahçe'de kabul edecek. Hollanda Başbakanı Rutte, NATO Genel Sekreterliği seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek isteyecek.

Gündem

06.05.2024, 18:55

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerden sonra diplomasi trafiğine kaldığı yerden devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Vahdettin Köşkü'nde Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi kabul edecek.

NATO Genel Sekreterliği için aday olan Mark Rutte, 31 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak adaylık için desteğini istemişti. Rutte, bugün öğle saatleinde İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen görüşmede bu kez de yüz yüze destek talebinde bulunacak.

Görüşmede, Türkiye-Hollanda ilişkileri ile Avrupa Birliği üyelik süreci de masaya yatırılacak.

28 Şubat zihniyeti hala sahnede! İzmir Karşıyaka'da nikah töreninde dua hazımsızlığı: Mikrofon ellerinden alındı! 28 Şubat zihniyeti hala sahnede! İzmir Karşıyaka'da nikah töreninde dua... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE BİRÇOK ALANDA ORTAKTIR''

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Türkiye, bölgede çok etkisi olan jeopolitik bir oyuncu ve daha fazlası, bir NATO müttefiki ve birçok farklı alanda ortaktır. Terörle mücadele, güvenlik, iklim, enerji, ekonomi ve göç gibi."

Lokanta ve kafelere KDV zammı mı geldi? Lokantalarda KDV arttı mı? Lokanta ve kafelere KDV zammı mı geldi? Lokantalarda KDV arttı... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER AB VE HOLLANDA İÇİN ÖNEMLİ''

AB Zirvesi'nde, Türkiye ile AB ve Hollanda arasında bağların güçlendirilebilmesi için görüşmeler yapılacağını belirten Rutte, "Türkiye ile iyi ilişkiler, AB ve Hollanda için önemli." ifadesini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading