Yandex Metrica

Sitede Ara

Komşuyu korku sardı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması Yunan basınında

Komşuyu korku sardı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması Yunan basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EFES-2022 tatbikatında yaptığı konuşma Yunanistan'da derin bir korku yarattı. Konuşmayı manşetten veren Yunan basını, "Erdoğan, Yunanistan'ı 'felaket bir sonla' tehdit ediyor" ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EFES-2022 Tatbikatı'nda yaptığı konuşma başta Yunanistan olmak üzere tüm dünya tarafından ilgiyle takip edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Yunanistan'ın Adaları hukuksuz şekilde silahlandırmasına en üst perdeden tepki gösterdi.

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Adalar'ı silahlandırmaya ve provokatif eylemlere girişmeye devam etmesi halinde karşılık bulacağını sözlerine ekleyen Erdoğan, "Bir kez daha Yunanistan'ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuşmasının ardından Yunanistan basınını korku sardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Cemevleriyle ilgili yeni karar! Haberi Görüntüle

KATHIMERİNİ

Erdoğan'ın sözlerini manşetten veren Kathimerini, "Erdoğan, Yunanistan'ı 'felaket bir sonla' tehdit ediyor" yorumunda bulundu.

"Hükümet ortağı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte bugün İzmir'de düzenlenen "Efes 2022" askeri tatbikatına katılan Türk cumhurbaşkanı, Atina'ya "sivil adaların askerileştirilmesini durdurma" çağrısında bulundu." ifadesini kullanan Kathimerini, AK Parti Ömer Çelik'in Twitter hesabından paylaştığı "Bir gece ansızın gelebiliriz…" tweetine de yer verdi.

Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Teleferik faciasında belediyenin ihmali gün yüzüne çıktı: Seçim uğruna ertelendi! Haberi Görüntüle

KATHIMERINI ENGLISH

Kathimerini English ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Tom Ellis imzalı bir makale yayımladı. 

Makalesinde "Türkiye'nin saldırgan davranışlarıyla başa çıkmak" başlığını kullanan Ellis, "Son olarak, bir uyarı. Yunanistan'ın tavrı, bazı kızgınların istediği gibi, zorlamadan hareketler ve gösteriler olmadan sakin ve sağduyulu kalmalı." diyerek, Yunanistan'ın sakin ve uzlaşmacı bir tutum izlemesi gerektiğini kaydetti.

İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! İstanbul trafiğinde ilginç görüntüler 'yok artık' dedirtti: Otoyola atla çıktı! Haberi Görüntüle

TA NEA

Yunan basınından Ta Nea, EFES-2022 tatbikatına geniş yer ayırdı. Tatbikatta helikopterler ve korvetlerden gerçek ateş açıldığını vurgulayan gazete, "Türkiye'nin disiplinler arası askeri tatbikatı " EFES 2022 ", Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin kritik bir dönüm noktasına girdiği bir dönemde devam ediyor." yorumunda bulundu.

Ta Nea, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin Ege'de gerçekleştirilen 'EFES 2022' askeri tatbikatına birlikte katılarak Yunanistan'a meydan okuduklarını vurguladı.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

INGR

"Şaka yapmıyoruz, bir gece ansızın geleceğiz: Erdoğan'dan, Ege'de akıl almaz tehditler" başlıklı bir haber yayınlayan INGR, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına ve EFES-2022 tatbikatına geniş yer ayıran gazetelerden biri oldu.

Erdoğan'ın "Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder." sözlerini vurgulayan gazete, "Yunanistan ile gerginlik söyleminde ısrar eden Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ortağı Devlet Bahçeli ve çok sayıda bakanla birlikte "Efes 2022" tatbikatı için İzmir'deydi." dedi.

Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu nasıl? Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu... Haberi Görüntüle

VİMAPRESS

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini manşetten veren sitelerden biri olan Vimapress, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes 2022 askeri tatbikatı sırasında İzmir'de yaptığı konuşmada, ülkemize adaları silahsızlandırma çağrısında bulunarak Yunanistan'ı doğrudan tehdit etti." ifadesinde bulundu.

CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor Haberi Görüntüle

CNN YUNANİSTAN

CNN Yunanistan'ın internet sitesi ise, gerilimi başlatan olayın Yunanistan'ın adaları silahlandırması olduğunu görmezden geldi. CNN Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını, "Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , İzmir sahilinde EFES tatbikatı münasebetiyle yaptığı konuşmada Yunanistan'a karşı "Küçük Asya'da yeni bir felaket" tehdidinde bulunarak yeni bir saldırı başlattı." şeklinde yorumladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading