Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'den Türkiye'ye kritik ziyaretler: Doğu Akdeniz'de dengeler değişiyor

İsrail'den Türkiye'ye kritik ziyaretler: Doğu Akdeniz'de dengeler değişiyor

İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşmenin etkileri devam ediyor. İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı'nın ardından Savunma Bakanı Benny Gantz da önümüzdeki Çarşamba günü Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşecek. Türkiye'nin doğalgaz hamleleri Doğu Akdeniz'deki dengeleri yeniden değiştiriyor.

Gündem

23.01.2024, 19:57

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın önümüzdeki Çarşamba günü Türkiye'ye resmi ziyarette bulunması ve Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesi bekleniyor. İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşme adımlarının ardından Türkiye'ye peş peşe yapılan ziyaretler Doğu Akdeniz'deki dengelerin değiştiğine işaret ediyor.

Hangi illere çöl tozu gelecek? Çöl tozu zararlı mı, ne zaman gidecek 2024? Hangi illere çöl tozu gelecek? Çöl tozu zararlı mı, ne... Haberi Görüntüle

18 Ekim Salı günü İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Orna Barbivai Ankara'ya resmi ziyatette bulundu ve 19 Ekim Çarşamba günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüştü. Barbivai'nin Bakan Varank'ın yanı sıra Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile de görüşmesi bekleniyor. 

İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Orna Barbivai ve Bakan Mustafa Varank

Çöl tozları Bodrum'a geldi mi? Çöl tozları zararlı mı? Çöl tozları Bodrum'a geldi mi? Çöl tozları zararlı mı? Haberi Görüntüle

TİCARET HACMİ 9 MİLYARA ÇIKARILACAK

İsrail ve Türkiye Eylül ayında karşılıklı büyükelçi atayarak siyasi normalleşme adımı attı. İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Barbivai'nin Türkiye ziyareti ve iki ülkenin ticaret hacminin 9 milyara çıkarılması hedefi, normalleşme sürecinin ticarete etkileirni gözler önüne seriyor.

İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu İsyan dolu sözlerle istifa etti: Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldığını... Haberi Görüntüle

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Türkiye'nin İsrail'e ihracat hacmi, 2021'de yüzde 35 artış ile 6,4 milyar dolara ulaştı. Sektörel bazda çelik öne çıktı. Aylık bazda ise yeni bir rekora imza atıldı. Nisanda 711 milyon 200 bin dolarla aylık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Böylece ihracat son 8 yılda 2,5 katına çıktı.

Hatay, küllerinden doğuyor: Proje tüm dünyaya örnek olacak! Hatay, küllerinden doğuyor: Proje tüm dünyaya örnek olacak! Haberi Görüntüle

ZAMANLAMA KRİTİK: DOĞU AKDENİZ'DE DENGELER DEĞİŞİYOR

İsrail'den Türkiyeye peş peşe yapılan bu ziyaretler kritik bir döneme denk geliyor. Zira geçtiğimiz hafta, uzun süreden beri çıkar çatışmasının merkezi konumunda olan Doğu Akdeniz’de dengeleri değiştirecek yeni bir adım atıldı. Mevcut durumda savaş halinde olan ve doğrudan resmî ilişkileri bulunmayan İsrail ve Lübnan yıllardan beri devam eden deniz yetki alanları tartışmasını bitirecek bir mutabakat üzerinde anlaştı.

Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz... Haberi Görüntüle

İSRAİL İÇİN EN EKONOMİK GÜZERGAH TÜRKİYE

Anlaşma iki ülkenin de parlamentolarının onayından geçerse, bölgedeki doğalgaz kaynaklarının kullanıma açılması mümkün olacak. Yani Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon yataklarında  sondaj yapmak ve doğalgazı uluslararası piyasa sürmek mümkün olacak ve bölgede çalışma yapılan alanlar genişleyecek. 

Avrupa için ise Rus doğalgazına alternatif olma yönünde bu saha umut vaat ediyor.  Ancak İsrail gazını Avrupa'ya taşımanın en ekonomik yolu Türkiye'den geçiyor. Bu nedenle, aktörler gazın sevkiyatı konusunda, uzun süredir Türkiye'yi başlıca seçenek olarak değerlendiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading