Yandex Metrica

Hatay, küllerinden doğuyor: Proje tüm dünyaya örnek olacak!

Hatay, küllerinden doğuyor: Proje tüm dünyaya örnek olacak!

'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Hatay, küllerinden doğuyor. Türkiye Tasarım Vakfı tarafından başlatılan proje, tüm dünyaya örnek olmaya hazırlanıyor.  

Gündem

16.05.2024, 18:29

Asrın Felaketi'nde en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, yeniden ayağa kalkıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla Hatay'a 1.3 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Türkiye Tasarım Vakfı kurucusu mimar Mehmet Kalyoncu, pilot proje belirlediği bölgede proje teslimlerine başlandığını, eski şehirdeki koruma amaçlı tasarım ve planlama çalışmalarını ise bir ay sonra bütün detaylarıyla teslim edeceklerini açıkladı. Kalyoncu, ''Eski şehir yeni ve şehir ikiye ayrılacak. Bu dünyada en modern örnek olacak. Türkiye başarmış olacak.'' ifadelerini kullandı.

Böyle anne olmaz olsun! 8 yaşındaki kızına müstehcen kelimeler kullanan kadınla ilgili flaş gelişme Böyle anne olmaz olsun! 8 yaşındaki kızına müstehcen kelimeler kullanan... Haberi Görüntüle

''YAPIM MALİYETİ 1.3 MİLYAR DOLAR''

Kalyoncu, ''Ortak bir yer üzerinde anlaşarak, bu değeri somut bir projeye döktük ve şimdi onun üzerine artık herkes çalışıyor. Buna yatırım yapmak isteyen maddi manevi herkes bunun üzerine bir katkı sağlamış olacak. Bizim görevimiz bu değeri ortaya çıkarabilmek. Bunu her şehrin kendi geleceği için yapması gerekiyor. Hem hibe hem finansman hem de buradaki halka kredi sağlandığında destekler bölge insanını motive edecek" şeklinde konuştu. Antakya merkez pilot proje alanın 1.3 milyon metrekare olduğunu aktaran Kalyoncu, "Metrekaresi 1000 dolar olarak düşünüldüğünde yapım maliyeti 1.3 milyar dolar'' ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı'ndan Miçotakis'in Türkiye ziyareti açıklaması: Birçok anlaşma imzalanacak İletişim Başkanlığı'ndan Miçotakis'in Türkiye ziyareti açıklaması: Birçok anlaşma imzalanacak Haberi Görüntüle

''TASARIM AŞAMASINA GELİNDİ''

Kalyoncu, "Bir yemeğin reçetesi olmadan yemek nasıl yapılamıyorsa şehir de tasarlanmadan yapılamaz. Türkiye'de şehir tasarlama ekspertizi en az gelişmiş uzmanlıklardan biri. Alana daha önce ihtiyaç duyulmamış. Literatüre baktığımızda yakın tarihimizde böyle bir şehir planı çalışması yok. Cumhuriyet kurulurken Atatürk'ün yaptığı çalışmalar var. Bir de rahmetli Turgut Cansever, o zamanki ekiple İstanbul planı üzerine çalışıyor ancak mahkemeler o planı iptal ettiriyor. O raporu baştan sona okudum. Baya birçok şey planlanıp, tasarlanmış ancak teoride kalmış" dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading