Yandex Metrica

İSKİ'ye suç duyurusu! Kanalizasyon atıklarını denize döktüğü iddia edildi

İSKİ'ye suç duyurusu! Kanalizasyon atıklarını denize döktüğü iddia edildi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin İstanbul'un Sarıyer ilçesinde kanalizasyon atıklarını denize boşalttığı iddia edildi. İddianın sahibi Tüketici Konfederasyonu.

Gündem

22.03.2024, 22:03

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan Yenimahalle bölgesinde kanalizasyon atığının denize boşaltıldığı ve etrafa pis kokular yayıldığı iddia edildi. Hatta Yenimahalle'de çocuk parkının bulunduğu noktadan denize bırakılan kanalizasyon atığının etrafa yayıldığı, deniz suyunun renginin değiştiği, kötü koku ve pis görüntüden dolayı çocuk parkına kimsenin gidemediği ileri sürüldü.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin İstanbul'un Sarıyer ilçesinde kanalizasyon atıklarını denize boşalttığı iddia edildi. İddianın sahibi Tüketici Konfederasyonu.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne avukatıyla gelen TÜKONFED Çevre Kurulu Başkanı Zafer Murat Çetintaş, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Haberi Görüntüle

''SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK''

Çetintaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada ''Sarıyer Yenimahalle'de kanalizasyon atığının denize boşaltıldığı ve etrafa yayıldığı gerekçesiyle İSKİ'ye yaptıkları şikayetler dikkate alınmadı. Biz de kanunlar çerçevesinde savcılığa başvurduk'' dedi.

Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Haberi Görüntüle

ÇOCUK PARTKINA KİMSE GİDEMİYOR

Söz konusu dilekçede, Sarıyer Yenimahalle'de çocuk parkının bulunduğu noktadan denize bırakılan kanalizasyon atığının etrafa yayıldığı, deniz suyunun renginin değiştiği, kötü koku ve pis görüntüden dolayı çocuk parkına kimsenin gidemediği ifade edildi.

Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden ayrılmalı' diyen yok! Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden... Haberi Görüntüle

MÜSİLAJ TEHLİKESİ

Dilekçede basında çıkan "İSKİ'nin kanalizasyon atıklarını İstanbul Boğazı'na akıttığı" iddialarına ilişkin haberlere de yer verildi. Dilekçede, açık denizlere bırakılması gereken kanalizasyon atığının kıyı şeridine dökülmesi ve kimyasal atıklarla birleşmesi sonucu müsilaj tehlikesini de oluşturduğu belirtildi.

İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi? İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa... Haberi Görüntüle

İSKİ, ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALMADI

İSKİ'nin kanalizasyon atıklarını, Sarıyer'de deniz kenarına birden fazla kez deşarj ederek zincirleme şekilde çevreyi kirlettiği iddia edilen dilekçede, İSKİ'ye yapılan şikayetlere rağmen önlem alınmadığı, eyleme son verilmeyerek çevrenin kasten kirletilmeye devam edildiği vurgulandı.

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA TALEBİ

Dilekçede, İSKİ'de konuyla yetkili görevlilerin tespitinin yapılarak, haklarında "çevrenin kasten kirletilmesi" ve Çevre Kanunu kapsamında "kirletme yasağı" ile resen tespit edilecek suçlardan soruşturma başlatılıp, kamu davası açılması talep edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading