Yandex Metrica

İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi?

İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi?

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından ülkemizde piyasalar 15 Nisan Pazartesi günü açılacak. Tüm dünyayı diken üstünde tutan İran-İsrail geriliminde İran'ın kamikaze drone saldırısının ardından İsrail'in bu saldırıya cevap verip vermeyeceği merakla bekleniyordu. Borsa İstanbul'un ise bugün nasıl bir açılış yapacağı merak konusu. Peki İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi?

Gündem

18.04.2024, 14:10

Dünyanın gözü kulağı İsrail'in İran büyükelçiliğine saldırmasının ardından İran'ın vereceği misilleme saldırısındaydı. İran beklenen saldırıyı gerçekleştirdi. Kamikaze dronlarla İsrail'e karşılık veren İran bir anda dünya piyasalarını sarstı. İran ile İsrail'i sıcak çatışmaya yaklaştıran bu gelişmenin ardından Borsa İstanbul'un güne nasıl başlayacağı merak konusu oldu. İran İsrail geriliminde borsa bugün düşer mi? 15 Nisan'da Borsa İstanbul yükselir mi, düşer mi?Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi CNN Türk ekranlarında bu sorulara yanıt verdi. 

Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Haberi Görüntüle

İRAN İSRAİL GERİLİMİNDE BORSA DÜŞER Mİ?

İran'ın İsrail'e vereceği cevabın ne ölçüde olacağı merakla bekleniyordu. Ayrıca bu saldırıya karşı yanıt verilip verilmeyeceği de dünya piyasaları tarafından yakından takip ediliyordu. İran'ın drone saldırısının hava savunma sistemleri tarafından imha edilmesi gerilimin bir miktar azalmasına neden oldu. İsrail'in İran'a misilleme yapması da yakın zamanda görülmüyor. Yaşanan bu gelişmeler dünya piyasaları için olumlu ancak Ortadoğu halen sıcak savaş riski ile karşı karşıya. Prof. Dr. Abdulkadir Develi yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Develi yorumunda "Savaşın ve aynı zamanda bu jeopolitik konumun mutlaka bir baskısı olacaktır diye düşünüyorum borsa zerinde. Temkinli bir seyir durumu söz konusu olabilir." dedi.

2024 YDS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? ÖSYM YDS/1 sonuç öğrenme 2024 YDS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? ÖSYM YDS/1 sonuç öğrenme Haberi Görüntüle

BORSA İSTANBUL'DA TEMKİNLİ OLMAK GEREKİR

Borsa İstanbul küresel jeopolitik olaylara en fazla tepki veren borsalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Bu açıdan 15 Nisan Pazartesi günü temkinli olmakta fayda var. 

Çöl tozu kabusu devam ediyor! Meteorolojiden 35 ile sarı kodlu uyarı Çöl tozu kabusu devam ediyor! Meteorolojiden 35 ile sarı kodlu... Haberi Görüntüle

İSRAİL BORSASI 0,5 DÜŞTÜ

İran'ın İsrail'e yaptığı misilleme saldırı sonrası İsrail borsası (TASE 35) yüzde 0,5 düştü. Ardından hafif toparlanarak 0,2'ye yükseldi.

Meteoroloji uyardı: 15 kentte gök gürültü sağanak geliyor! 29 Nisan 2024 bugün hava nasıl? Meteoroloji uyardı: 15 kentte gök gürültü sağanak geliyor! 29 Nisan... Haberi Görüntüle

ALTIN SAVAŞTAN BESLENİYOR

Küresel piyasalarda altın hızla değerlendi. İran-İsrail gerilimi sonrası ons altın güne 2344 dolardan başladı. Gün yüksek 2372 dolar seviyesi gördü. Uzmanlar jeopolitik riskler karşısında altının güvenli liman özelliğinin daha da arttığını belirtiyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading