Yandex Metrica
Reklam Görseli

Son dakika... İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Son dakika... İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu. Üçüncü tura kalan seçimde Dervişoğlu 611 oy alırken Koray Aydın 548 oy aldı.  

Gündem

28.04.2024, 20:49

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu.

Üçüncü tura kalan seçimde Dervişoğlu 611 oy alırken Koray Aydın 548 oy aldı.

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay heyecanı yaşandı. 31 Mart seçimlerinden ağır mağlubiyetle ayrılan partide Genel Başkan Meral Akşener, tüm sorumluluğu alarak partiyi olağanüstü kurultaya götüreceğini ve kurultayda yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını duyurmuştu. 

Bugün ATO Congresium'da yapılan kurultayda 4 aday yarıştı. Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın, Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylıklarını ilan etmişti. 

DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler DEM'in terör köşesi! Örgüt karargahına çevirmişler Haberi Görüntüle

İLK TUR

Seçimin ilk turunda Koray Aydın 472 oyla en yüksek oyu aldı. Müsavat Dervişoğlu aldığı 370 oyla Aydın'ı takip ederken Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı.

Alara Mildon kimdir, ne iş yapıyor? Alara Mildon kimin kızı? Alara Mildon kimdir, ne iş yapıyor? Alara Mildon kimin kızı? Haberi Görüntüle

İKİNCİ TUR

İkinci tura geçilmeden hemen önce Tolga Akalın adaylıktan çekildiğini duyurdu. Akalın, yaptığı açıklamada 27 günde "öldü" denilen bir hareketi hep birlikte dirilttiklerini ifade etti. Akalın, "Bir irade ortaya koydu, bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege 'Benim ferasetime güvenin' dedi. Ben bugüne kadar siyasi meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir dava arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer, değerli delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum." dedi.

Seçimin ikinci turunda daha farklı bir tablo ortaya çıktı. Adaylardan Dervişoğlu 570, Aydın 565, Kodaz ise 3 oy aldı. Akalın ise adaylıktan çekildiği halde 15 oy aldı. İkinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından platforma çıkan Günay Kodaz, "Ben oyumu Koray Aydın'a verdim. Bana oy veren 3 kişinin de Koray Aydın'a oy vermesini istiyorum" dedi. Bu sözlere bir grup partilinin tepki gösterdiği görüldü. 

Albayrak ailesinin acı günü! Gülbeyaz Albayrak son yolculuğuna uğurlandı Albayrak ailesinin acı günü! Gülbeyaz Albayrak son yolculuğuna uğurlandı Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ TUR

3. turDA Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yarıştı. Oylamanın sonucunda 1159 geçerli oydan 611'ini alan Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı seçildi. Aydın ise 548 oy aldı. 

Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine geçilecek. Bu kapsamda da delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek.

Yeni müfredata yoğun ilgi! Bakın kişi görüş bildirdi Yeni müfredata yoğun ilgi! Bakın kişi görüş bildirdi Haberi Görüntüle

MERAL AKŞENER'DEN TEBRİK

Meral Akşener, partinin genel başkanlığına seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti.

Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "5. Olağanüstü Kurultayı'mızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading