Yandex Metrica

İlhan İrem hakkında ilginç iddia: İlhan İrem mason muydu, tarikat lideri mi?

İlhan İrem hakkında ilginç iddia: İlhan İrem mason muydu, tarikat lideri mi?

1970’li yıllarda Türkçe sözlü pop müziğe damgasını vuran ünlü şarkıcı İlhan İrem hayatını kaybetti. Kaleme aldığı bir yazı nedeniyle FETÖ lideri Fetullah Gülen’in, 17 yıl önce tazminat davası açtığı İlhan İrem, ‘2 yıldır gizli bir el tarafından konserlerim engelleniyor’ demişti. İlhan İrem’in ölümünün ardından birçok iddia ortaya atıldı. Ünlü şarkıcının mason olduğu ve bir tarikatın lideri olduğu öne sürülüyor. İlhan İrem mason muydu, tarikat lider mi?

Gündem

26.04.2024, 16:08

1970’li yıllarda Türkçe sözlü pop müziğe damgasını vuran ve 1980’li yıllarla birlikte kendisini dünyadan izole ederek ruhani bir yolculuğa çıktığı iddia edilen İlhan İrem’i tarikat lideri olduğu iddiası ortaya atıldı.

Hasan Efendi öldü mü, kaç yaşında vefat etti? Hasan Kılıç (Efendi) kimdir, memleketi neresi? Hasan Efendi öldü mü, kaç yaşında vefat etti? Hasan Kılıç... Haberi Görüntüle

TANRISAL KRİSTALİZE BİR IŞIK

İlhan İrem, bir demecinde kariyerinde özel bir yere sahip olan ‘Anlasana’ şarkısının üretim aşamasını Top Pop dergisi için kaleme aldı. İlhan İrem, somut bir göksel buluşma yaşadığını şöyle anlatıyordu: “1975 senesinde Anlasana’yı bestelerken çok somut bir göksel buluşma yaşadım. O günden başlayarak başka bir bilinç boyutu bana el verdi. Benliğimde sürekli anlatılmaz bir ışık enerjisi taşıyorum. Beynime, yüreğime, ruhuma, üretimlerime geleceğimiz olan bir başka boyutun bilgileri yüklendi. Tanrısal kristalize bir ışık, beyin kıvrımlarımdan geçerek üretimlerime evrensel sevgi çağının şifrelenmiş bilgi partiküllerini taşıyor durmaksızın. Bir sonrakilerin daha öncekilerin şifre çözücüsü olarak şekillendiği gizemden bir başka gizeme dönüşen görüntüler… Bu anlatımları güzelleşen, güzelleşmeye niyetli birilerine yansıtıyorum yıllardır.”

Son dakika: MSB'den Irak ile 'Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi' açıklaması Son dakika: MSB'den Irak ile 'Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi' açıklaması Haberi Görüntüle

METAFİZİK VE PARAPSİKOLOJİ CAMİASININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

İlhan İrem, mistik aleme ve parapsikoloji içerisine nasıl girdiğini ise şu sözlerle anlatıyor: “Olanlar Olmuş şarkımda 80’li yıllarda çok uzun yıllar içinde bulunacağım mistik ve metafizik dünyanın içine girmiştim ve bu çalışmalar metafizik ve parapsikoloji camiasının dikkatini çekti.”

Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı asıldı! Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı... Haberi Görüntüle

ÖLÜM E ÖLÜM ÖTESİ PARAPSİKOLOJİK KONULARI İŞLEDİ

İlhan İrem özelikle 1983 yılında çıkardığı Pencere… Köprü… Ve Ötesi albüm üçlemesiyle popüler kültürden başkan ölüm ve ölümün ötesini kapsayan parapsikolojik konularını işledi.

İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti Haberi Görüntüle

İLHAN İREM’İN GÖRÜNTÜSÜ DE DEĞİŞTİ

Pencere albümünün kapağında İlhan İrem’in arkasında, sisler arasında camı tıklatan davetsiz misafir Tinkata Tunkata bu dönemi en iyi özetleyen görsellerden biriydi. Kendisini kainatların, tüm kainatların bir parçası olarak gördüğünü söyleyen İlhan İrem, göksel bir ışığın uzantısıyla girdiği yeni hayatı şu sözlerle anlatıyordu: “ Boşver Arkadaşlarla, Yazık Oldu Yarınlaralarla, Anlasanalarla, sazlıklarla ördeklerle yürüyüp giderken bir gün bir sevgili girdi yaşantıma. Sene 1982. Bana dedi ki ‘Niye kendini kısıtlıyorsun? Yoğunluğunu görmüyor musun? Resimler yapabilirsin, kitaplar yazabilirsin, hatta müziğini bambaşka bir evrenselliğin kollarına atabilirsin.’ İşte yeni İlhan İrem macerası böyle başladı. Karşıma çıkan o sevgili etten kemikten bir dişi değildi. Düşümdeki sevgili o… Bir ilham perisi belki… Belki de göksel bir ışığın uzantısı…”

1980’li yıllarla birlikte değişmeye başlayan ve aldığı muhalif pozisyonu yaşantısına da yansıtan İlhan İrem’in görüntüsü de değişti ve saçlarını uzatıp küpe takmaya başladı.

Soyut resimler, kısa öyküler ve şiirleriyle sevenlerine kozmik mesajlarını ulaştıran İlhan İrem, 1989 yılında çıkardığı Uçun Kuşlar Uçun albümüyle çıktığı spiritüel yolculuğunda ilk defa aleni biçimde dünya dışı yaşam formlarına göndermeler yaptı.

Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi bitecek mi, ne zaman? Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi... Haberi Görüntüle

NEO-SPİRİTÜEL TARİKATIN LİDERİ Mİ?

Sıradan kavramlardan uzaklaştıkça hayranlarıyla daha da yakınlaşan İlhan İrem’in 150 bin üyesi olduğu söylenen neo-spiritüel tarikatın lideri olduğu söylentilerine gelince… Çevresinden uzaklaştıktan sonra içine kapanan ve ruhani bir yolculuğa çıkan İlhan İrem, bu yeni döneminde şok edici bir görsel külliyat oluşturdu. Uzaylıların, uzay gemilerinin, hatta üçgen, Davud yıldızı, dama desenleri ve Ra’nın Gözü gibi kült sembolojisine sık rastlanan klipleriyle Türkiye popüler kültürü tarihinde eşi benzeri görülmemiş mistik bir figür haline geldi. Bazı şarkılarını trans halindeyken yazan ve bu eserlerinin kainatların sesini taşıdığına, dünya dışı güçler tarafından bilincine aktarıldığına inanan İlhan İrem ‘Evrensel Sevgi Planeti’ ismini verdiği felsefeyi üretti. Bu felsefenin çevresinde buluşturduğu hayranları ‘Sevecen’ ismini verdikleri bir grup kurdular ve bu özel gruba da ‘İrembağı’ dediler.

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

SPİRİTÜEL BİR GRUP OLDUKLARI İDDİASI

İrfan Murat Ağcabay, spiritüel bir grup olduklarını ve ruhsal endişeleriyle çıktıkları yolda İlhan İrem’in ötesinde bir ışık idolüyle karşılaştıklarını söylerken; Celal Kodamanoğlu’nın basit bir fan kulüp yakıştırması yapması kafaları karıştırdı. İrembağı’nın güncel üyelerine ulaşamayan belgesel ekibi, İlhan İrem’in 35. sanat yılı kapsamında düzenlenen etkinliklerde Celal Kodamanoğlu’nun yaşadığı şoka da değindi.

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

EŞİYLE KOZMİK BİR BULUŞMA İLE EVLENDİ

991 yılında Kaz Dağları’da ilginç bir şekilde tanıştığı Hansu Atbiner’le dünyaevine girdi. Kozmik bir buluşma olduğunu söylediği bu evlilik İlhan İrem’i hiç kuşkusuz bambaşka bir noktaya taşıdı. Hansu Atbiner, küçükken rüyasında gördüğü İlhan İrem’in ona “Ben seni bulamam, sen beni bul” dediğini ve yıllar sonra bir konserde tanıştıklarını anlatmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading