Yandex Metrica

Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı asıldı!

Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı asıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ziyaret öncesi Irak'ın başkenti Bağdat ile Erbil'de, cadde ve sokaklara Türk bayrakları asıldı.

Gündem

23.04.2024, 00:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine hazırlanan başkent Bağdat'ta, merkezde yer alan Şeyh Abdulkadir Geylani türbesinin bulunduğu caddeye, Türkçe ve Arapça "Ziyaretinizden onur duyduk" yazılı pankartlar asıldı. Pankartlarda yan yana Irak ve Türk bayraklarına da yer verildi.

19 Mayıs'ta okullar tatil mi? 19 Mayıs resmi tatil mi, toplu taşıma bedava mı? 19 Mayıs'ta okullar tatil mi? 19 Mayıs resmi tatil mi,... Haberi Görüntüle

ERBİL KALESİNE TÜRK BAYRAĞI YANSITILDI

Erbil'de de cadde ve sokaklara Türk bayrakları asılırken Erbil Kalesi'ne Türk bayrağının görüntüsü yansıtıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Bağdat ve Erbil'e resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Sabıkası olmayan tek bir kişi yok! DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kadrosu şaşırtmadı! Sabıkası olmayan tek bir kişi yok! DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN IRAK'A NEDEN GİTTİ? 

Türkiye'nin, teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında, bu merkezin de gündeme gelmesi öngörülüyor. Kritik görüşmedeki bir başka konu başlığı ise Irak'ın su sorunu. Erdoğan, Irak'ın su konusundaki beklentisini bildiklerini, bunun karşılanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti. Bu yönde de önemli adımlar atılması bekleniyor.

Ekrem İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak görüyoruz! Ekrem İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak görüyoruz! Haberi Görüntüle

HEDEF: 20 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat'taki resmi ziyaretinin ardından Erbil'e de gidecek. Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında İş Forumu da düzenlenecek. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmaya yönelik adımlar ele alınacak. İki ülke arasında ticaret hacminin Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla 2030 yılında 20 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading