Yandex Metrica

Sitede Ara

HDP'li vekil Libya'da Hafter'e gitti, 'deniz anlaşması yasadışı' dedi

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Libya'da CIA devşirmesi Hafter'in karargâhı olan Bingazi'ye gitti ve Yunanistan Dışişleri Bakanı ile aynı cümleyi kurdu: "Ankara-Trablus deniz anlaşması yasadışı!"

Gündem

25.03.2024, 08:25

Halkların Demokratik Partisi (HDP) dış politikada sıradışı bir eylemde bulundu. HDP Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, CIA devşirmesi darbeci Halife Hafter'in Libya'daki karargahı olan Bingazi'ye gitti, Türkiye'ye karşı Yunanistan'la aynı mesajları verdi. 

Libya'da düzenlenen bir foruma katılma bahanesiyle Hafter'e bağlı isimlerle buluşan HDP'li Hatimoğulları, "Erdoğan'ın Libya'daki tek taraflı politikasını, özellikle deniz anlaşmasını kabul etmiyoruz" dedi. 

Libya Gelecek Hareketi Partisi Genel Başkanı Abdelhadi el-Hwaij ile buluşan Hatimoğulları, Mehmetçiğin Libya'da görev süresinin uzatılmasını öngören tezkereye de karşı çıkmıştı.

Africanews'te yayınlanan habere göre HDP'li vekille Bingazi'de görüşen el-Hwaij ise "Türkiye Erdoğan'ın politikalarından ibaret değil. Türkiye'de muhalefet daha da güçleniyor. Biz onlarla aynı doğrultuda fikirler paylaşıyoruz" diye konuştu.  

Darbeci Hafter'e bağlı çalışan Hwaij, BM'nin tanıdığı meşrû Trablus hükümetini silah zoruyla deviremeyince darbeye izin vermeyen Türkiye'yi 'işgalcilikle' suçlamıştı. 

HDP'li vekillerin PKK terör örgütü dışında aynı dilden konuştuğu güçlere Yunanistan ve Ermenistan'ın ardından Libya'da darbeci Hafter de böylece eklenmiş oldu. 

Tülay Hatimoğulları Oruç

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading