banner2

Hatay’da son durum ne? Arama kurtarma ve enkaz çalışmaları sürüyordu! Enkaz altında kalan var mı?

Hatay'da 5.8 ve 6.4'lük iki deprem meydana geldi. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü deprem bölgeleri yeni depremle sarsıldı. Gelen son dakika bilgilerine göre enkaz altında kalan vatandaşlar olduğu yönünde. Peki Hatay yeni deprem son durum ne? .

Gündem 20.02.2023, 22:02 20.02.2023, 22:32
Abone ol
Hatay’da son durum ne? Arama kurtarma ve enkaz çalışmaları sürüyordu! Enkaz altında kalan var mı?

Hatay'da 5.8 ve 6.4'lük iki deprem meydana geldi. Korkutan deprem 6 ülkeden ve çok sayıda ilden hissedildi. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü deprem bölgeleri yeni depremle sarsıldı. Gelen son dakika bilgilerine göre enkaz altında kalan vatandaşlar mevcut. Peki Hatay yeni deprem son durum ne? Yıkılan bina sayısı kaç?

20 Şubat Pazartesi saat 20.04 itibarıyla peş peşe depremler meydana geldi. Samandağ ilçesinde 5.8, Defne ilçesinde ise 6.4'lük deprem meydana geldi.

ÖLÜ VE YARALI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Hastanelere gelen 8 yaralımız var. Tsunami uyarısı olmuştu. Bu 2 saatlik bir prosüdür. Bu her zaman uygulanan bir yöntem. Şu an böyle bir risk yok ve uyarı kaldırılıdı. Karaçay Barajı'nda da henüz bir teyit edilen risk yok.

YIKILAN BİNA VAR MI?

Yaşanan deprem sonrası hasarlı binalar yıkıldı, ortalık toz duman kapladı.

ENKAZ ALTINDA KALAN VAR MI?

Enkaz kaldırma çalışmaları sebebiyle yaşanan son depremle enkaz altında kalanların olduğu belirtildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bazı binaların yıkıldığını belirterek "Enkaz altında kalanlar var" dedi.

HATAY FAY HATTI KIRILDI MI?

Yaşanan depremin yıkıcılığıyla çaresiz kalan milyonlarca insan yeni bir deprem ihtimali karşsında korku içinde bekliyor. Uzmanların yaptıkları açıklamaları takip edenler, Hatay'da olası bir deprem hakkında sorular sormaya devam ediyor.

Maraş depremiyle ilgili tahminleri sosyal medyada da gündem olan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremden sorna yine uyarılarına devam etti. Görür, "En büyük tehlike bu saatten sonra artçılar. Şimdiden uyarıyorum Adana ve Hatay daha riskli hale geldi" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!