Yandex Metrica

Sitede Ara

Emine Erdoğan dünyaya sıfır atık çağrısı yapacak! BM özel oturumu için ABD'ye gitti

Emine Erdoğan dünyaya sıfır atık çağrısı yapacak! BM özel oturumu için ABD'ye gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM'nin özel davetlisi olarak Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumu için ABD'ye gitti. Erdoğan, BM kürsüsünde yapacağı konuşmayla Sıfır Atık Projesi’nin dünyada yaygınlaştırılması için çağrıda bulunacak.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında atılan adımlar dünyaya rol model oldu.

Emine Erdoğan, Eylül 2022'de New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu görüşmeleri sırasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. İkili, iklim kriziyle mücadele kapsamında "Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı"nı imzaladı. 

Frank Tyson kimdir? ABD yeni George Floyd olayı! Frank Tyson ne yapmıştı, suçu neydi? Frank Tyson kimdir? ABD yeni George Floyd olayı! Frank Tyson... Haberi Görüntüle

BM GENEL SEKRETERİNDEN ERDOĞAN'A ÖZEL DAVET

Genel Kurul, 30 Mart'ı Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan etti. BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 24 Şubat'ta Türkiye'ye gelerek, Emine Erdoğan ve Türk halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Sharif, Emine Erdoğan'a, BM Genel Sekreteri Guteress'in ilk kez düzenlenecek 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliklerine katılması için özel davetini sundu. Emine Erdoğan, bu kapsamda BM Genel Kurul Salonu'nda düzenlenecek özel oturuma katılmak üzere New York'a gitti.

Bakan Fidan'dan İsrail'e çok sert tepki: 'Dünya kamuoyu sizi çoktan mahkum etti' Bakan Fidan'dan İsrail'e çok sert tepki: 'Dünya kamuoyu sizi çoktan... Haberi Görüntüle

SIFIR ATIK PROJESİ'Nİ ANLATACAK

Guterres ve Sharif ile birlikte özel oturumda hitap edecek olan Emine Erdoğan, Türkiye'de uygulanan Sıfır Atık Projesi'nin detaylarını anlatacak, sürdürülebilir atık yönetimi ve iklim değişikliği arasındaki ilişki kapsamında projenin uygulanmasının dünyada yaygınlaştırılması çağrısında bulunacak.

Gibi dizisi Nermin, Ceyda, Yeliz kimdir? Instagram adresleri ne? Gibi dizisi Nermin, Ceyda, Yeliz kimdir? Instagram adresleri ne? Haberi Görüntüle

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU DA ERDOĞAN'A KATILACAK

Emine Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da New York'a gidecek. Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu'nun 30 Mart'ı Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan etmesinin ardından yaptığı açıklamada "Sıfır Atık hareketi, çocuklarımız için düşlediğim mavi ve yeşilin egemenliğinde bir geleceğin tezahürü. 2017'den günümüze kartopu misali gönülden gönüle büyüyerek seferberliğe dönüştü. Bugün, küresel Sıfır Atık idealimizin ulaştığı noktayı görmek ise tarifsiz bir duygu" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading