Yandex Metrica

DİAYDER mescitleri kapatılsın! Sözde cuma hutbesini PKK'lılar yazıyor

DİAYDER mescitleri kapatılsın! Sözde cuma hutbesini PKK'lılar yazıyor

Terör örgütü PKK'nın sözde 'Diyanet'i olarak tasarlanan DİAYDER, İstanbul'un çeşitli noktalarındaki korsan mescitlerde izinsiz hutbe okutup cuma namazı kıldırıyor.

Gündem

23.01.2024, 19:06

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik baskınlarla gündeme gelen PKK'ya bağlı DİAYDER bu kez korsan mescitleriyle gündemde. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere pek çok kentte korsan mescitler açarak vatandaşları bölücü emellerine alet ediyor. 

DİAYDER'e bağlı mescitlerde terör örgütünce belirlenen sözde 'din adamları' gönüllü olarak görev yapıyor ve cuma namazları sırasında PKK'lıların yazdığı hutbeler okutuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı metinden bağımsız olarak korsan hutbe hazırlayan DİAYDER mensupları, bu eylemlerine kılıf olarak Şafii mezhebini öne sürüyor. 

Edis konseri ücretsiz mi, nerede olacak 19 Mayıs? Edis konseri ücretsiz mi, nerede olacak 19 Mayıs? Haberi Görüntüle

ŞAFİİLER CAMİYE GİDEMİYOR MU?

Diyanet'e bağlı camilerin sadece belli mezheplere hitap ettiği propagandasını yapan ve Kürtlerin genellikle Şafii mezhebine mensup olduğunu dile getiren DİAYDER üyeleri, örgüt medyasına demeç vererek 'kendi hazırladıkları Kürtçe cuma hutbesini korsan mescitlerde okumaya devam edeceklerini' söylüyor. 

HDP'li Selahattin Demirtaş ile Osman Baydemir, PKK ve destekçilerinin 2016 yılındaki 'sivil cuma namazı' adlı bölücü faaliyetlerine katılarak Silopi'de kameralara bu pozu vermişti.  

Diyanet'in yayınladığı hutbeyi Kürtçe olarak okumaktan imtina eden PKK'ya bağlı sözde din görevlileri, güvenlik güçlerinin sıkı takibi altında. PKK destekçileri, devletin bölücü eylemleri takip etmesinden duyduğu rahatsızlığı gizlemiyor. İstanbul'un Başakşehir ilçesindeki Güvercintepe Mahallesi'nde DİAYDER'e bağlı olarak faaliyet gösteren 'Hz. Ömer Mescidi' de takip altındaki noktalardan biri. 

Ukrayna'dan barış görüşmeleri çağrısı: 'Bölgenin lideri Türkiye rol almalı' Ukrayna'dan barış görüşmeleri çağrısı: 'Bölgenin lideri Türkiye rol almalı' Haberi Görüntüle

KORSAN MESCİDDE HUTBEYİ ONLAR BELİRLİYOR

Burada görev yapan ve kendini 'mele' sıfatıyla tanımlayan İbrahim Yalın, Diyanet camilerinin sadece Hanefi mezhebine hitap ettiği yalanını savurarak Şafii mezhebindeki Kürtlerin cuma namazını DİAYDER mescitlerinde kılması gerektiğini ileri sürüyor. Mescitte okuduğu hutbeyi Diyanet'in belirleyemeyeceğini söyleyen Yalın, güvenlik güçlerince takip edilerek ibadet haklarının baskı altına alındığını savunuyor. 

Maaşlarının belli bir kısmını PKK'ya aktardığı bilinen DİAYDER mensuplarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyede istihdam ettiği ortaya çıkmıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading