Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askerlik arkadaşı konuştu: Askerde o asteğmendi, bu ülkenin ona ihtiyacı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askerliği usulsüz bir şekilde yedek subay olarak yaptığı iddiası yalan çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askerlik arkadaşı 64 yaşındaki Ahmet Hacıahmetoğlu, ''Askerde o asteğmendi. Mütevazi, çok sevilen biriydi. Bu ülkenin ona ihtiyacı var'' dedi.

Her seçim öncesi olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunu olmadığı ve lisans diplomasının bulunmadığı yönündeki iddialar ortaya atılmaya başlandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı diploma kayıtlarını yayınlamasına rağmen yeni bir iftira ortaya çıktı. Bu sefer de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askerliği usulsüz bir şekilde yedek subay olarak yaptığı iddia edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte İstanbul'da 1982 yılında askerlik yapan Ahmet Hacıahmetoğlu, Sabah gazetesine konuştu.
Hayatına Trabzon'un Of ilçesinde devam eden 64 yaşındaki Ahmet Hacıahmetoğlu, askerlik anılarını anlattı.
''ASTEĞMEN OLARAK GÖREV YAPIYODU''
Kabataş lisesi mezunu olduğunu belirten Ahmet Hacıahmetoğlu, ''1981 yılında askere gittiğimde Tayyip Erdoğan ile aynı Alay'ın istihkam taburunda beraberdik. Erdoğan yakışıklı bir asteğmendi. Benim komşum olan Nuri Albayrak ile ayda bir, iki kere benim olduğum istihkam taburu subay gazinosuna yemeğe gelirdi. O zamanlar herhangi bir asteğmen olarak tanırdım. Tayyip Erdoğan 4 yıllık üniversite mezunu. Asteğmen olarak görev yapıyordu. Aksini inkar eden beni bulsun. Adam gibi adamdı.''
''OTURDUK ÇAY İÇTİK, SOHBET ETTİK''
''Askerde ben gazino sorumlusuydum.'' diyen Ahmet Hacıahmetoğlu, şunları aktardı;
''Tayyip Erdoğan beyefendi gibi gelir, mütevazi davranırdı. Yemeğe de bazen geç gelirdi. Ben de Tayyip bey'e 'komutanım sizi çok sevdim. Yemeğe geç gelmeyin, taze yemek yersiniz' dedim. O da kolunu omzuma koyup, 'rızkımızda ne varsa onu yeriz' dedi. Askerlik bitti ,ticarete atıldık. Tayyip Erdoğan Belediye başkanı oldu. Of ilçemize geldi. Onu görünce yanına gittim.Nuri bey, Tayyip Erdoğan'a, 'bunu tanıdın mı' dedi. Tayyip bey de bana bakınca askerden hatırladı. Oturduk çay içtik, sohbet etik. Askerde de yardımseverdi, şimdi de aynı. Sonradan buraya bir cenazeye de geldi görüştük"
''BU ÜLKENİN ONA İHTİYACI VAR''
''Bu ülkenin ona ihtiyacı var" diyen Ahmet Hacıahmetoğlu, ''Bu millet her yüzyılda mutlaka büyük bir lider yetiştirmiştir. Yüzyılımızın lideri de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.Bunu ben demiyorum, dış güçlerin tavrından anlayabiliyoruz. Dış güçler Tayyip Erdoğan'ı neden istemiyor. Çünkü Erdoğan güçlü bir lider. Bunlar 6'lı masa değil, 6'lı kasa. Erdoğan'ın vatan, millet aşkı hiç bitmedi, bitmeyecek" ifadelerini kullandı.