Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yol geçen hanı değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yol geçen hanı değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Afgan göçü politikasına da değinen Cumhurbaşkanı, "Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüp biçip adım atıyoruz." dedi.

Gündem

23.01.2024, 17:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin Afgan göçmen politikasına da değindi.

Göçmenlerle ilgili en önemli adımı Suriye ile attığımızı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize 4 milyona yakın göçmen geldi. Kapılarımızı açtığımız gibi bunların içerisinde meslek sahibi birçok Suriyeli de vatandaş oldu.” dedi.

Kariye Camii 79 yıl sonra tekrardan ibadete açılıyor: Açılış Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek Kariye Camii 79 yıl sonra tekrardan ibadete açılıyor: Açılış Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

“İRAN-IRAK KAPILARINDA DUVARLARIMIZI YÜKSELTİYORUZ”

Afganistan durumunun farklı olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gerek İran kapısından gerekse Irak’tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Yükselen duvarlar bu düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Çok fazla kalmadı sınırlarımız bu duvarlar örülüyor. Gelişmelerde gerçekten Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı bir durum. Taliban ile yaşanılan süreç çok sıkıntılı bu konuda da biz bazı çalışmalar yapıyoruz. Bazı görüşmelere varıncaya kadar ilgili kurumlarımız çalışıyor. Ben bile onların lideri durumunda olacak olanları kabul etme durumunda olabilir. Bizim bu tür şeylerde kontrol altına alamazsak. Bu defa Afganistan’daki barışı sağlamamız mümkün olmaz. Afganistan’da bizim kendi soydaşlarımız konumunda olanlarda var. Yanımızı kimleri alabiliriz, bunların çalışmasını yapıyoruz.

Necmettin Erbakan Akyüz kimdir? Altın madalyası geri mi alınacak? Necmettin Erbakan Akyüz kimdir? Altın madalyası geri mi alınacak? Haberi Görüntüle

“HER ŞEYİ SAVAŞ İLE HALLEDECEĞİZ DİYE BİR ŞEY YOK”

Aynı şekilde Katar ile görüşmem oldu bu akşam, Talibanın attığı adımları nerede durdurabiliriz, nerede barışa yönelik bir adım atabiliriz. Her şeyi savaş ile halledeceğiz diye bir şey yok. Askeriyenin geçerli olduğu yer var ama bir de siyasinin geçerli olduğu yer var. Benim siyaset anlayışım nereye kadar başarılı olabilecekse oraya kadar başarmamız lazım. Afganistan’ı bir kenara itemezsiniz. 35 milyon nüfusu olan bir ülke. Bunu bir kenara atmak mümkün değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz Haberi Görüntüle

“TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİL”

Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Bütün bunları biz ölçüp biçip adım atıyoruz.

Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil. 2021 yılında şu an itibarıyla 253 bin 300 civarında düzensiz göçü engelledik.

85 kilometrelik duvar çalışması İran sınırımızda devam ediyor. 79 km boyunca kamera ve algılayıcı sistemler inşa edildi. Düzensiz göç hareketleri sürekli olarak kamera sistemleriyle izleniyor. Bunun yanında termal kameralarla gece geçişleri önlenirken İHA'lar vasıtasıyla sınırlarımız kontrol altında tutuluyor. Emniyet ve Jandarma tarafından sınır bölgelerimize ve düzensiz göç rotası olarak belirlenen bölgelere ilave ekipler sevk edilmiştir. Bütün bu tedbirleri düzensiz göçü engellemek için alıyoruz. Birileri de içeride maalesef bu işi kabartmak için yalanla beraber bu adımları atıyorlar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading