Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında orman yangınları sürecinde sosyal medyada ayaklanma çağrısında bulunanlara hiçbir zaman müsaade edilmeyeceğini belirterek, "İtibar suikastı, hedef gösterme, ne ararsan bunlarda var. Planlı, programlı olduğu çok bariz olan bu tür kampanyalarla halkımız tahrik edilmeye çalışılıyor." dedi

Gündem

23.01.2024, 17:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış siyasetteki mücadele alanlarından iç politikadaki sıcak tartışmalara, gündeme dair bütün gelişmeleri değerlendiriyor.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

"Yangınla uğraşıyorken sel ile karşı karşıya kaldık. Sel felaketinde şu an itibariyle 1 kaybımız var ama aranmakta olan vatandaşlarımız da var. Selin yüksekliği bazı yerlerde 3 katı buluyor. Bütün bakan arkadaşlarımız oradalar. Çatı katından ve damlardan helikopterlerimizin kurtardığı insanlar var. Karayollarındaki gelişmeler var ama ben bu vesile ile vatandaşlarımıza bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Karayollarını tercih etmeyin çünkü her an heyelan olabilir.

Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması Filistin halkı için övünç kaynağıdır' Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması... Haberi Görüntüle

“TÜRKİYE ARTIK İYİ BİR YERE ULAŞTI”

Orman yangınları ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette. Bekir Bey ile görüştüm büyük oranda kontrol altına alındığını, bütün araç gereç noktasında hakikaten farklı bir güce eriştik ve bu gücümüz bizim başarı oranımızı da arttırdı. Helikopterlerimiz çok büyük fonksiyon icra ettiler. Çok kısa zamanda denizlerden hemen suyu alıp kısa zamanda söndürme alanına gidiliyor. Burada Türkiye artık iyi bir yere ulaştı. Ekranlarda da bunları görüyoruz. Birilerinin dediği gibi “ne helikopter ne de uçak gördük” değil. Bakıyorsunuz onlarca helikopterler dolaşıyor, uçaklar dolaşıyor.

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

YANGINLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA

Elbette yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde, çıkış anından itibaren durduk. Bunların araştırmaları yapıldı. Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT'in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat'ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var.

Bütün ihtimaller üzerinde başından bu yana duruluyor. Devam eden soruşturmalarda ulaştığımız neticeleri paylaşacağız.

Her şeyden önce, ülkemiz yangınlar ile mücadele konusunda 2 asra yaklaşan bir tecrübeye sahip bunun yanında her türlü teknolojik altyapıya da sahip. Orman yangınları ile mücadele yangın yönetim merkezinden idare edilir. Son 19 yılda kara ve hava araçlarımızı yenileyerek biz bunları artırdık. Arazöz sayımızı yüzde 70 artırarak 1078’e çıkardık. Su ikmal araçlarından 281 tane aldık. 2270 tane ilk müdahale aracı aldık.

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

“YANGINA EN KISA SÜREDE MÜDAHALE EDEN ÜLKE KONUMUNDAYIZ”

Örneğin önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağı satın alacağız. Bunların içerisinde çok amaçlı olanlar da var. Filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna geldik.

Gözü var görmez kulağı var duymaz, her şey dört dörtlüktür diye bir iddia içerisinde olamam. Yangın ile mücadele bütün imkanlar seferber oluyor. Yangının içinden çıkan o itfaiyecimizin halini izlediniz. Yetersiz kalmak, neyle izah edeceksin bunun tanımı nedir? 6 tane bakanım her an orada oldu. Ekiplerimiz orada oldu, tüm kurumlarımız orada oldu. Bunu söyleyenler nereden izlediler?

Daha ilk gün zarar tespit komisyonlarını devreye soktuk ve çalışmalar başladı. Zarar tespit çalışmaları başlarken bir taraftan durumu kritik olan vatandaşlarımıza çevre ve şehircilik bakanlığımız ilk gün inşaatı başlattı. 1 ay içerisinde inşaatların başlamasıyla alakalı talimatların verilmesiydi. TOKİ işini yüklendi ve süratle inşaatlara başlayacağız. Hedef bir yıl içerisinde inşaatları bitirmek. En uygun yerlerde binaları yapıp bitirmek. Konuyla ilgili olarak bakanlığımız adımlarını atmış vaziyette. Süratle her bölge, nerede yangın olursa adımlarımızı atıyoruz birinci yılın sonunda teslimlere başlayacağız. Ahırlı evlerin planlamasını da bakanlığımız yaptı. İlk etapta 50 milyon buna ayrılmış vaziyette.

23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem yapılır mı? 23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem... Haberi Görüntüle

19 YILDA 5 BUÇUK MİLYAR AĞAÇ DİKİMİ

Anayasanın 169. maddesi çok açık. Bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık da yapılamaz. Yanan orman alanlarının bugün nasıl yeniden ağaçlandırdığımız ortada. Bizim 19 yıllık iktidar dönemimizde yapmış olduğumuz ağaç dikimi 5 buçuk milyar adet. Vatandaşlar 'Bay Kemal'in yalanlarına itibar etmesin. Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak.

Siz ne kadar ağaç diktiniz? Sizin belediyeleriniz ne kadar ağaç dikti? İstanbul'da belediye başkanlığını ben CHP'den almıştım, İstanbul kuraktı o zaman. Biz geldik ve süratle ağaçlandırdık. 6 ay içerisinde ne olduğunu İstanbullular şaşırdı. Zaten su da yoktu İstanbul'da, biz geldik ve suya kavuşturduk.

Bu konudaki başarımız BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün raporunda da tescillendi. Türkiye 2015 yılında orman varlığını artıran ülkeler sıralamasında dünyada 46. sıradayken 2020 yılındayken 27. sıraya yükseldi. Türkiye en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa'da 1., dünyada 6. sırada yer aldı.

2019 yılında 11 Kasım'ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettik. Geleceğe Nefes projemizle orman alanlarımız genişlettik.

Demogoji yapmayın! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e sert tepki:  Sahte çevreciler bizi anlayamaz! Demogoji yapmayın! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e sert tepki: Sahte çevreciler... Haberi Görüntüle

THK UÇAKLARI TARTIŞMASININ ASLI NE?

THK devletin bir kurumu değildir. Bunu vatandaşlarımız bilmiyor. THK nasıl çeşitli vakıflar dernekler var ise THK da bunlardan bir tanesidir. Uçaklara yönelik tartışma yeni bir tartışma da değildir. THK’nın mezarlığa döndüğünü bir yere varılmayacağını söylemiştim ben. THK yetkilileri gerekli adımları atmayıp gerekli bakımları yapmayarak uçakları ölüme terk etmiştir. 3 tanesi pert 6 tanesi eh. 1985 ten itibaren orman idaresine yangın söndürme hizmeti vermiştir. Karşılığında devletten ciddi bedeller almış . Mevcut uçaklarını modernize etmekte bulunmamıştır. Bunun arkasında CHP zihniyeti vardır. Uçakların bakımını yaptırmayan eski yöneticilerdir. Onarım ihtiyacı giderilmediği için uçuşa elverişli değil. Kurumun içine düştüğü durumu kara propaganda ile hükümete yöneltme çabasını ben hayretle izliyorum.

Ahu Tuğba'nın evi nerede, evi yıkıldı mı? Ahu Tuğba neden kaza yaptı? Ahu Tuğba'nın evi nerede, evi yıkıldı mı? Ahu Tuğba neden... Haberi Görüntüle

Tolga Daşkıran tutuklandı mı, neden? Tolga Daşkıran hapse mi girecek? Tolga Daşkıran tutuklandı mı, neden? Tolga Daşkıran hapse mi girecek? Haberi Görüntüle

“ELİMİZDEKİ EN GÜÇLÜ İLAÇ AŞI”

Elimizdeki en güçlü ilaç aşı. Toplumun hastalığa karşı bağışıklık kazanması şart, bunu aşı ile kazanacak. Toplumumuzun tamamının aşılanmasını istiyoruz. Dağlara kadar hemşirelerimiz çıkıyor ve aşıları yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Tüm dünya odaklanmış mücadele ediyor. Bazıları maalesef bu işin önüne geçmek istiyor. Biz kendi aşımızın çalışmalarını sürdürüyoruz ve kullanılmadan önce güvenlik testlerinden geçiyor bu aşılar. Yoğun bakımda tedavisi gerekenlerin hepsi aşı sürecini tamamlamamış ya da aşısızlar. Aşısızlar hastalığı daha ağır geçiriyorlar. Tüm vatandaşlarımızı özellikle aşı olmaya davet ediyorum.

TURKOVAC ile ilgili yoğun şekilde devam ediyor. 3. doz aşamasındayız neticeler gayet güzel geliyor müjdeyi yıl dolmadan alacağız.

Bombacı Mülayim kimdir? Bombacı Mülayim ne yaptı, olay ne? Bombacı Mülayim kimdir? Bombacı Mülayim ne yaptı, olay ne? Haberi Görüntüle

“TEMENNİMİZ YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇEBİLMEK”

Kabine toplantısında yeni Milli Eğitim Bakanımız bize sunumunu yapacak, bu da o konular arasında yer alıyor. Temennimiz odur ki yüz yüze eğitime geçebilmek. Bu konuyla ilgili Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımız açalım diyorsa biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz.

Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek! Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

MUHALEFETİN ADAYI TARTIŞMASI

Ben bu tür bir şeyi düşünmekle sorumlu değilim. Bu Millet İttifakı'nın sorunudur. Biz Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda konuştuk, sağ olsun Devlet Bey bu işi daha önceden açıkladı. Partinin bu konudaki kanaati belli. Kamuoyunu bu tür şeylerle fazla meşgul etmeyelim derim.

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek! Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek! Haberi Görüntüle

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Son çalışmayı dün yaptık. Bu arada işin adeta koordinasyonunu yürüten arkadaşımız bütün son bilgileri dün heyetimizden aldı ve tekrar üzerinde çalışmasını yapacak. Son bir sunum daha yapacak heyetimize. Bu arada bize Cumhur İttifakı'nın bir diğer tarafı olarak MHP işin başında hazırlıklarını getirmişti. Bu hazırlık da heyetimiz tarafından çalışıldı. Bu çalışmamızı da nihayete erdirdikten sonra ben Devlet Bey'le tekrar konuşacağım veya Devlet Bey'e bu hazırlığımızı takdim edip istiyorum ki bu çalışmamızı çok daha güzel bir noktaya taşıyalım. Meclis'in açılmasından önce adeta bu hazırlığı bitirme noktasına getirelim. Muhalefet partilerinden ele alınıp değerlendirebilecek bir çalışma görmedik.

MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

FINDIK ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU

Bugüne kadar buğdaydan bakliyata ve çaya kadar pek çok ürünün alım fiyatlarını açıklamıştık. Kuraklık, sel, yangın gibi felaketlerde zarar gören çiftçilerimizin ve hayvancılarımızın zararlarını da telafi ediyoruz. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çayla birlikte temel geçim kaynağı fındık. Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26 buçuk liradır. Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Çiftçilerimize verdiğimiz alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kg'de 2 lira olarak veriyoruz. Tüm bunları fiyatlara ilave ettiğimizde fındık fiyatları kg'de 29 buçuk ile 30 lira arasında gerçekleşiyor.

Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı 200 kişiyi işten çıkardı! Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı... Haberi Görüntüle

SPORDA TÜRKİYE'NİN BAŞARILARI

Tokyo bizim kuraları çektiğimiz zaman finalde ikimiz kalmıştık, nasip onlaraymış. O zaman ABE Japonya’nın başındaydı. Bedeli tabii onlara ağır oldu. 2020’deki başarımız da bugüne kadar olan olimpiyatların üzerine çıkmış vaziyetteyiz. Her şeyden önce ilk defa farklı branş diyebileceğimiz… Mete Gazoz bizim için tarih yazdı. Tabii bu her türlü iftiharın üzerinde. Busenaz da ilk defa bize bir altın getirdi. İkinci Busenaz da bize altını getiriyordu maalesef kıl payı gitmiş oldu. İkisi de aslında bizim altın kızlarımız. Bir diğer gelişme bizim için çok öneli olan, ilk defa jimnastikte de çok ciddi neticeler aldık. 7 sporcumuz finale kaldı madalyalarda maalesef çok sayıda alamadık. İlk defa olan karate olayında daha fazla madalya alabilirdik, kıl payı kaçırdıklarımız oldu. Tüm bunlarla beraber bugüne kadar yaptığımız altyapı yatırımları boşa çıkmadı. Biz buradan alacağımız dersleri aldık inşallah en kısa zamanda, dünya şampiyonasında ben inanıyorum ki çok daha farklı neticelerle yolumuza devam edeceğiz. Ay yıldızı temsil eden tüm sporcularımız gözümüzün bebeğidir. Ben hepsiyle gurur duydum. Voleybolcularımız… onlar bir başarı destanı yazdılar orada da belki de şampiyonluk kıl payı gitti. Ben gerçekten voleybolcularımızı o yönde tebrik ediyorum. Performansları kolektif başarıları… ABD’nin hali ortadaydı kıl payı elimizden kaçırdık. Dünya şampiyonasında kendilerini izleyeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading