Yandex Metrica

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek!

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek!

Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kırılan kabinin de aralarında olduğu 36 kabin, 2,5 saatte halatlı sistemin çalıştırılması sonucu yere indirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gözetiminde gerçekleştirilen işlem sonrası kabinlerin bir kez daha inceleneceği belirtildi. 

Gündem

18.04.2024, 21:19

Antalya'da 12 Nisan'da meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı, kabinlerde mahsur kalan 174 kişi de 23 saatlik operasyonla tahliye edildilirken kazayla ilgili yeni bi gelişme meydana geldi. 

Son dakika... AFAD verileri duyurdu: Burdur'da deprem meydana geldi Son dakika... AFAD verileri duyurdu: Burdur'da deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

OLAYLA İLGİLİ 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 şüpheliyi 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçlamasıyla gözaltına aldı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında olduğu 5 şüpheli tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. 

23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk Bayramı Ceza konseri nerede yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk... Haberi Görüntüle

KIRILAN CIVATA NEDENİYLE KAZA MEYDANA GELDİ 

Soruşturma kapsamında kazanın ardından hem olay yerinde hem de teleferik sisteminde çok sayıda denetim ve incelemeler yapıldı. Bilir kişilerin hazırladığı raporda bakım, onarım ve denetimde kusurların olduğu, direkteki cıvatanın kopması sonucu kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

 

Kod adı damla!  FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:... Haberi Görüntüle

KABİNLERİN BİR KEZ DAHA İNCELENMESİNE KARAR VERİLDİ 

5 gün havada asılı kalan kabinler, savcılık incelemesinin ardından tek tek Sarısu Teleferik Sistemi'nin başlangıç noktasına getirilmeye başlandı. Kırılan kabinin de aralarında olduğu 36 kabin, 2,5 saatte halatlı sistemin çalıştırılması sonucu yere indirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gözetiminde gerçekleştirilen işlem sonrası kabinlerin bir kez daha inceleneceği kaydedildi.

23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat kaça kadar vatandaşlara açık olacak? 23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Korkunç kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi olay anında 3 kişi de tahliye esnasında yaralandı. Kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki 25 kabinde 184 kişi mahsur kaldı. Kaza sonrası havada saatlerce mahsur kalan 184 kişiden 128’i kurtarıldı.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading