Yandex Metrica

CHP'liler de gerçeğin farkına vardı! Tunç Soyer'den seçim değerlendirmesi: İzmir’de AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı azaldı!

CHP'liler de gerçeğin farkına vardı! Tunç Soyer'den seçim değerlendirmesi: İzmir’de AK Parti  ile CHP arasındaki oy farkı azaldı!

CHP'de yeniden aday gösterilmediği için partisine sert eleştirilerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir’de AK Parti  ile CHP arasındaki oy farkının azaldığını söyledi. Soyer, 'Ortada reel bir durum var. Hamza Dağ çok asılıyor.' dedi. 

Gündem

31.03.2024, 22:07

Yeni dönemde aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Serbestiyet’e verdiği röportajda 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi adaylar ve seçimle ilgili gözlemlerini değerlendirdi. Partisi tarafından aday gösterilmediği için daha önce yapmış olduğu açıklamalarında "Bu yolculukta bana ihanet edenler oldu, arkadan hançerleyenler oldu' diyen Soyer, ' AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı azalıyor.Ortada reel bir durum var. Hamza Dağ çok asılıyor. Ümit Özlale çok donanımlı bir aday” dedi. 

25 Nisan Manisa Sefo konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Mesir Macunu Festivali Sefo konseri ücretsiz mi? 25 Nisan Manisa Sefo konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

"CHP'DEN TASFİYE EDİLDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM"

CHP içinde çok konuşulan “değişim” sloganıyla ilgili de açıklama yapan Soyer, değişim sloganının içinin boşaldığı fikrini savunmaya devam edeceğini belirtti. Soyer, CHP’den tasfiye edildiği söylemleriyle ilgili olarak, "Tasfiye edildiğimi düşünmüyorum. Benim genel başkanlık beklentim de, arayışım da yok. Siyasetin değerli ve erdemli bir yolculuğa ihtiyacı var. Bu da; daha sosyal demokrat bir parti yapılanmasıyla mümkün. Benimki böyle bir yolculuk” açıklamasında bulundu. 

Soyer, röportajda sorulan sorulara şöyle yanıt verdİ; 

Suphiye Orancı'nın arkadaşından olay iddia: Dilara'nın babası Yeşilçam artistiydi! Futbolcu detayına dikkat Suphiye Orancı'nın arkadaşından olay iddia: Dilara'nın babası Yeşilçam artistiydi! Futbolcu... Haberi Görüntüle

AK PARTİ İLE CHP ARASINDAKİ FARK AZALIYOR 

İzmir’de AK Parti’nin farkı kapattığını söylediniz. CHP’nin yanlış aday gösterdiği iddialarına, anketlere, CHP’nin rakibi kampanyalara dayanarak mı söylüyorsunuz? Dayanağınız nedir?

Benim İzmir’de durumu nasıl gördüğümün ötesinde adayımız Cemil başkan (Cemil Tugay) farkın 3-4 puan olduğunu söyledi. Cemil başka yüzde 10 fark gösteren araştırma olduğunu da söyledi. Sonra genel başkanımız Özgür Özel bu farkın 5 – 5.5 olduğunu söyledi. Dolayısıyla, AKP ile CHP arasındaki oy farkının azaldığı reel bir durum var. Ben 2019’da yüzde 20 farkla seçilmiştim. Şu anda böyle bir fark yok. Cemil başkanın kampanyasında giderek daha aktif olmaya çalıştığını görüyorum ama bu kadar.

Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk çiğneniyor Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk... Haberi Görüntüle

"TESPİTE GÖRE FARK KAPANIYOR"

Ben belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Benim yerime göreve gelen adayın yanlış olduğunu söylemem söz konusu olamaz. Sadece bir durum tespiti yapabilirim. Durum tespiti de, bu farkın kapandığını gösteriyor.

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında kavga mı etti, neden? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında kavga mı etti,... Haberi Görüntüle

"HAMZA DAĞ ÇOK ASILIYOR"

Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ın kazanma şansı var mı, kampanyasını nasıl buluyorsunuz?

AKP ile CHP arasındaki oy farkının kapanmasında Hamza Dağ’ın kampanyasının da etkisi olmuş olabilir. AKP çok uzun süredir İzmir’de yenildiği için AKP adayı çok asılıyor tabii. Onlar açısından bir fırsat gözüküyor oy farkın kapanması. Geçmişe göre daha çok asıldıklarını görüyorum.

23 Nisan'da borsa açık mı? Çocuk Bayramında Borsa İstanbul kapalı mı? 23 Nisan'da borsa açık mı? Çocuk Bayramında Borsa İstanbul kapalı... Haberi Görüntüle

"SEÇİMİ KARARSIZLAR BELİRLEYECEK"

İzmir'de adayların hiçbiri hafife alınmayacak, ciddi adaylar.İzmir’de kuvvetli rekabetin olduğu bir yarış var. Son tahlilde İzmirlilerin CHP’ye sahip çıkma iradesinin kuvvetli olduğunu düşünüyorum. İzmir’de çalışan anketler İzmir’de yüzde 15’lik bir kararsız seçmenden bahsediyor. Seçimi kararsız seçmenler belirleyecek. Seçim yüzde 3-4 farkla da, 10 farkla da bitebilir.

Okulda terör estirip öğretmeni yumruklayan veliyle ilgili flaş gelişme Okulda terör estirip öğretmeni yumruklayan veliyle ilgili flaş gelişme Haberi Görüntüle

"ANKETLERDE BENİM İSMİM ÖN PLANA ÇIKMIŞTI"

CHP Genel Merkezi aday belirlenirken binlerce anket yapıldığını söyledi. Sizin elinizde sizin isminizin öne çıktığı bir İzmir anketi var mıydı?

Tabii ki. Biz son altı ay içinde çok sayıda anket yaptırdık. Hepsinde benim ismim öyle önde çıkmıştı. Anketleri genel başkana ulaştırmıştık. Genel başkan, başka anketlerden bahsetti. Genel başkanın neden başka anketlerden bahsettiğini, neden Cemil Tugay’ı adaylaştırdığını ona sormak lazım. Bana sadece – Sizi değerlendirmeyeceğiz. Genç ve kadın adaylarla yola çıkmaya karar verdik- denildi. Cemil Bey’in bir ankette benden yüksek çıktığı söylendi ama o anketin nasıl bir anket olduğunu bilmiyoruz. Genel başkan bana gösterdiğini söylüyor ama ben hakikaten bilmiyorum.

15 Nisan Adana Haluk Levent konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Portakal Çiçeği Karnavalı Haluk Levent Konseri ücretli mi, bedava mı? 15 Nisan Adana Haluk Levent konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

"KILIÇDAROĞLU İLE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM"

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüyor musunuz? Ona da ulusal siyasette öne çıkmak istediğinizi söylediniz mi? Değişim sloganının altının boşaltıldığını söylediniz. Parti devlete karşı mücadelede umuda ihtiyacın olduğunu, umudun da tek öznesinin halk olması gerektiğini söylediniz. Bunları konuştunuz mu Kemal Bey’le?

Hayır. Ben şunu düşünüyorum. Türkiye’de o -parti devlet- saptamasıyla beraber aslında bir seçim siyasetinin de buna paralel yürüdüğünü söylemek lazım. Bu -parti devleti- oluşturan şeyin bir seçim siyaseti tercihinden kaynaklandığını düşünüyorum. Siyasetle seçim siyaseti arasında bir fark olduğunu düşünüyorum. Siyaset eğer dünyayı korumak, hayatı iyileştirmek, güzelleştirmek bunlara dair bir irade ortaya koymaksa, orada sorumluluk ve vicdanla beraber yürüyecek bir yolculuk vardır.

Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri niçin birbirlerine girdi? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve... Haberi Görüntüle

"SİYASETİ SEÇİM KISKACINDAN ÇIKARMAK LAZIM"

Ama seçim siyaseti dediğiniz zaman; bu, seçim siyaseti sadece bir seçim kazanma faaliyetine endekslenir ve siyasetin giderek siyasetsizleşmesi sonucunu doğurur. Ve bu da sadece parmak sayma faaliyetine, kriterlerin- değerlerin çok da fazla ortaya konmadığı bir yarışın sahnelenmesine yol açar. Bu da bir;  yenme – yenilme faaliyeti haline gelir. Siyaseti seçim kıskacından çıkarmak lazım.

Siyasetin daha kapsayıcı, daha toplumun talepleriyle buluşan, bir yandan o parti devletinin iktidarını sınırlayan, bir yandan ona muhalefeti kurmaya gayret eden bir noktaya taşınması lazım. Bu nedenle CHP’nde dönüşümün çok daha ideolojik, çok daha içeriği tanımlanmış bir dönüşüm olması gerekir.

Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satmışlar' iftirası atmıştı! İBB provokatörüne CHP para yağdırmış! Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satmışlar' iftirası atmıştı! İBB provokatörüne CHP... Haberi Görüntüle

"CHP'DE SADECE YAŞ VE CİNSİYETLE TARİF EDİLEN BİR DEĞİŞİM VAR"

CHP’de değişim sloganının tutmadığını savunuyorsunuz, niye tutmadı peki?

Değişim için hani diyorlar ya mesela; daha çok genç, daha çok kadın aday var. Ama bu değişim cinsiyet ve yaşla sınırlı kalmamalı. Ben; siyaseti seçim siyasetinden çıkaracak, gerçek siyasetin ilkelerine, değerlerine, erdemlerine yönelecek, daha sosyal demokrat, daha demokrat, daha soldan bir perspektifle ülkeyi tarif edip ona dair çözümler ortaya koyacak bir değişimi, bir dönüşümü kastediyorum. Bugün yaşanan o dönüşümün,  o içerikten yoksun olduğunu görüyorum. Yani sadece yaş ve cinsiyetle tarif edilen bir değişim var maalesef.O nedenle içinin boşaltıldığını söylüyorum.

Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için heykel diktiler Diyarbakır Türkiye toprağı değil mi? Türk bayrağını kaldırıp teröristler için... Haberi Görüntüle

"KEŞKE BENİ DİNLESELERDİ"

İzmir ilçe adayları belirlenirken sizin fikrinize başvuruldu mu?

Hayır. Orada da sorulmadı.

Peki normal miydi bu sizce?  

Bence normal değil. Beş yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapıyorum. Belediye başkanlarının performanslarıyla ilgili bir fikrim var elbet. Keşke beni de dinleselerdi. Beğenirsiniz, beğenmezseniz ama en azından aday belirlemede bir fikir verebilirdi.

23 Nisan Manuş Baba Sancaktepe konseri saat kaçta başlayacak? Manuş Baba konseri nerede? 23 Nisan Manuş Baba Sancaktepe konseri saat kaçta başlayacak? Manuş... Haberi Görüntüle

"GENEL BAŞKANLIK BEKLENTİM YOK"

31 Mart’tan sonra CHP’de bir kurultay olacağı beklentisi var. Sizin de genel başkan olmak istediğiniz yönünde değerlendirmeler yapılıyor? Genel başkan mı olmak istiyorsunuz?

Ben de duyuyorum böyle şeyler. Ama bu yolculuk koltuk için yapılmaz. Bütün samimiyetimle ve bütün kalbimle söylüyorum. Genel başkanlık, koltuk beklentim yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir gaye için de çalışmıyorum. Ben mevcut siyaset tablosunun bu ülkenin en büyük sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Sadece seçim siyasetine indirgenmiş bir siyasetin çözüm üretmekten uzaklaştığını düşünüyorum. Bu nedenle siyasetin değerlerini ve erdemlerini değerlendirebilecek bir siyasi yolculuğa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Bunun da daha sosyal demokrat, daha sol değerlerle buluşan, daha demokrat bir parti yapılanmasıyla ancak mümkün olacağına inanıyorum. Dolayısıyla benim yolculuğum böyle bir yolculuk. Bu yolculukta nasıl görevler alınıp, verileceği o günün koşullarıyla belirlenir. Şimdiden hiçbir önemi yok.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading