Yandex Metrica

Cem Garipoğlu'nun mezarını kim açacak? O fotoğrafın ardından harekete geçtiler

Cem Garipoğlu'nun mezarını kim açacak? O fotoğrafın ardından harekete geçtiler

2009 yılında Münevver Karabulut'u Masonik ayinleri andıran bir ritüelle kafasını keserek katleden Cem Garipoğlu bir kez daha Türkiye'nin gündeminde. Üzerinde cinayet işlenen koltukta gülerek poz veren katilin kız kardeşi Sakine Garipoğlu, boğazdaki 'V' kesiğini hatırlatan makas fotoğrafı da paylaşınca bardağı taşırdı. Cem Garipoğlu'nun gerçekten intihar edip etmediğinin belirlenmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Gündem

17.05.2024, 21:19

Türkiye bir kez daha Münevver Karabulut cinayetini konuşuyor. 3 Mart 2009 günü Cem Garipoğlu tarafından başı kesilerek öldürülen Karabulut, katilin kız kardeşi Sakine Garipoğlu'nun paylaşımıyla yeniden gündeme geldi. 

Genç kızın boğazını kesip kafasını evin yakınlarındaki bir çöp konteynerine atan Cem Garipoğlu, cinayetin ardından 197 gün boyunca saklandıktan sonra yakalanmış ve cezaevine konulmuştu. Garipoğlu'nun 22 yaşındayken Silivri Cezaevi'nde kendini asarak intihar ettiği gün takvimler 10 Ekim 2014'ü gösteriyordu. 

Cem Garipoğlu ve Münevver Karabulut

THY Arnavutköy Yenişehir kurası kazanan isimler listesi | Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı? THY Arnavutköy Yenişehir kurası kazanan isimler listesi | Emlak Konut... Haberi Görüntüle

CEM GARİPOĞLU GERÇEKTEN İNTİHAR ETTİ Mİ?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yargı ve güvenlik kurumlarında etkin olduğu dönemde sözkonusu 'intihar' olayı, Cem Garipoğlu'nu cezaevinden çıkarmak için kurgulanmış bir senaryo olarak görüldü.

Münevver Karabulut'un ailesi sonraki dönemde mezarın açılmasını ve cesedin Cem Garipoğlu'na ait olup olmadığının tespitini istedi. Ancak mahkeme, gömülmeden önce cesetten alınan DNA profilinin Cem Garipoğlu'nun anne-babasından alınan DNA'lara yüzde 99 uyduğu gerekçesiyle bu yöndeki talepleri reddetti. 

2021 yılında Garipoğlu ailesi tuhaf bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı. Sakine Garipoğlu'nun yayınladığı fotoğrafta aile üyeleri, Münevver Karabulut'un öldürüldüğü ve üzerinde kan lekeleri bulunan koltukta gülerek poz veriyordu. Sözkonusu fotoğraf, cinayet sonrası başka bir eve taşınan Garipoğlu ailesinin kanlı koltuğu atmayıp kullandığını ortaya koydu. 

Üzerinde cinayet işlenen koltuk

Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu kahkaha atarken poz verdikleri koltuk fotoğrafının ardından geçtiğimiz gün Çeşme'de çekilmiş bir kare paylaştı. O karede Sakine Garipoğlu'nun yanında oyuncu Nilperi Şahinkaya ve bir dönem "Ekrem İmamoğlu'nun gelini" olarak çağrılan Melis Çatak vardı.

Tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan Nilperi Şahinkaya, Sakine Garipoğlu'nu tanımadığını, onun Melis Çatak'ın arkadaşı olduğunu savundu. 

Bakan Işıkhan resmen açıkladı: O hastalar ilaçlarını artık aile hekimlerine yazdırabilecek! Bakan Işıkhan resmen açıkladı: O hastalar ilaçlarını artık aile hekimlerine... Haberi Görüntüle

MAKASLA 'V' KESİĞİ, MASONİK RİTÜEL

Tartışmalar sürerken Sakine Garipoğlu'nun Instagram hesabında masonik bir ritüeli simgeleyen sanatsal bir çalışmayı paylaştığı ortaya çıktı. O fotoğrafta bir insan başının makasla 'V' şeklinde kesilmesi resmediliyordu.

Fotoğraf sosyal medyada infial uyandırdı, çünkü 2009 yılında Cem Garipoğlu'nun katlettiği Münevver Karabulut'un boğazında da 'V' şeklinde kesiğe rastlanmıştı. Üstelik genç kızın giysileri üzerinde Cem Garipoğlu ile birlikte onunla aynı DNA'ya sahip aile üyelerinin spermi de tespit edilmişti. 

Gelinen noktada, Münevver Karabulut'un Garipoğlu ailesi tarafından sadist bir ayinde işkence altında öldürüldüğüne ilişkin toplumda yaygın bir kanaat oluştu. Son paylaşılan fotoğraflarla birlikte Sakine Garipoğlu'nun Türk halkının vicdanıyla adeta alay etmesi, dikkatleri bir kez daha bu aileye çevirdi. TÜSİAD'dan yargıya, masonik yapılanmalardan siyaset ve mafyaya kadar her yerde izi bulunan Garipoğlu ailesinin Cem Garipoğlu'nu Silivri'den kurtarma senaryosu gerçekleştirmiş olabileceğine dair şüpheler arttı. 

Sakine Garipoğlu

Tartışmaların ortasında Semih Aydoğdu adlı bir vatandaş, kamu vicdanını rahatlatmak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdi. Cem Garipoğlu, Sakine Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Makbule Garipoğlu, Levent Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Ayfer Garipoğlu, Kasım Garipoğlu ve Fatih Garipoğlu'nun 'şüpheli' olarak bulunduğu dilekçede Aydoğdu, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılıp DNA karşılaştırması yapılarak gerçekten ölüp ölmediğinin tespit edilmesini istedi. 

Şebnem Korur Fincancı

F-16 sesini duydu emekleyerek kaçtı: O anlar kameraya yansıdı F-16 sesini duydu emekleyerek kaçtı: O anlar kameraya yansıdı Haberi Görüntüle

FİNCANCI ÜZERİNİ KAPATMAYA ÇALIŞTI

Vahim olayın hâlâ aydınlatılamadığını belirten Aydoğdu, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"Münevver Karabulut'un vahşice bir ayin ritüeline kurban edilerek katledildiğini düşünmekteyim. Münevver yalnızca bir ailenin trajedisi değil, tüm toplumun ortak bir vicdan meselesi olarak karşımızda durmaktadır. 

Münevver Karabulut katledildikten sonra ortaya çıkan Adlı Tıp Raporu'nun kamu nezdinde derin travmalara sebep olacağını düşündüğümden dilekçede paylaşmayı uygun görmedim. Rapordaki bulgular hakkında 'dikkatsizlik sonucu başka bir cesetten bulaştı' iddiasını atan dönemin Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın son dönemlerde sürekli Türk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı ile yaptığı eylemler, bunun yanında geçmiş şaibeli olaylarda sürekli adının geçmesi şüphelerimizi artırmaktadır." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aile Günü mesajı: Güçlü aile yapımızla Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aile Günü mesajı: Güçlü aile yapımızla Türkiye Yüzyılı'nı... Haberi Görüntüle

SORU İŞARETLERİ ORTADAN KALDIRILSIN

"Bu suç duyurusu ile amacımız Cem'i mezarının açılmaması, aile üyelerinin kan donduran paylaşımları, Garipoğlu ailesinin sürekli toplumun sinir uçlarına basan paylaşımları, sosyal medya sayesinde Garipoğlu ailesinin derin ilişkilerinin ifşa olması, Şebnem Korur Fincancı'nın toplum nezdindeki itibarı, dönemin emniyet müdürü, hakim ve savcılarının şaibeli özgeçmişleri ve haklarında açılan (FETÖ) davalarla sanki Münevver cinayetinin üstünün örtülmeye çalışıldığı izlenimini ortadan kaldırmaktır. 

Bu kapsamda Garipoğlu ailesi hakkında 1970'li yıllardan beri gazetelere yansıyan kirli ilişkileri, ABD'de görülen Sezgin Baran Korkmaz hakkında hazırlanan fezlekede Garipoğlu ailesinin de ilişkileri nedeniyle yer alması, ailenin Cezayir asıllı Fransız vatandaşı olması, Münevver'in babasının Patrikhanede aşçı olması ve yukarıda bahsedilen sebepler bir araya geldiğinde ve üstüne ilk yargı ve üst mahkeme tarafından mezarın açılmasının reddedilmesi derin şüphelere ve Türk Milleti vicdanında sonu gelmeyen sorulara sebep olmaktadır."

Savcılığın bu başvuruyu soruşturmaya dönüştürerek Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını mahkemeden talep edip etmeyeceğini zaman gösterecek. 

Yerel seçimlerden sonra dikkat çeken anket! Halka soruldu: AK Parti neden oy vermediniz? Yerel seçimlerden sonra dikkat çeken anket! Halka soruldu: AK Parti... Haberi Görüntüle

TAVANDAN SARKAN YARI ÇIPLAK KADIN

Eylemlerine Masonik gizem katmayı alışkanlık haline getiren Garipoğlu ailesi, 2014 yılında bir nişan töreniyle gündeme gelmişti. Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun kuzeni Fatih Garipoğlu, cinayetin 5. yıldönümünde kendisinin nişan töreninden fotoğraflar paylaştı. Nişanda tavandan sarkan yarı çıplak kadınların konuklara şarap ve şampanya servis ettiği görülmüştü. Fatih Garipoğlu'nun nişan törenine, hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan baba Hayyam Garipoğlu katılamamıştı. 

TAM ATM kimin, hangi bankanın? TAM ATM'den hangi banka kartları kullanılıyor? TAM ATM kimin, hangi bankanın? TAM ATM'den hangi banka kartları... Haberi Görüntüle

KARABULUT AİLESİNİN AVUKATINDAN TEPKİ!

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, oyuncu Nilperi Şahinkaya'nın katil Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu ile fotoğraf çektirmesine tepki gösterdi:

"Ailenin sosyal medyada ve diğer mecralarda yaptığı paylaşımlar gerçekten kamuoyu vicdanini rahatsız ediyor. Müvekkil aile ciddi bir travma yaşıyor ve bu insanlar hala öfkeli. Cinayetin işlendiği evdeki kanlı kanepe üstünde poz vermek kabul edilebilir değil, vicdani değil."

Sözlerine devam eden Epözdemir, "Maktulenin boynunda ters v varken son gündeme gelen görüntüyü paylaşmak ya da fütursuzca eğlence fotoları paylaşmak... Şüphesiz ceza hukuku anlamında suç ve cezada şahsilik evrensel prensiptir. Ama bununla birlikte özellikle bu gibi olaylarda ailelerin ve ilgililerin çok daha hassasiyet göstermesi lazım." ifadelerini kullandı. 

Epözdemir, "Sizin kızınız katledilmiş, siz hala her gün kızınızı rüyanızda görüyorsunuz, karşı taraftaki aile bırakın özür dilemeyi tazminat davası sonuçlarından kurtulmak için mallarını kaçırmış, yargıyı manipüle etmeye çalışmış, 197 gün boyunca Cem Garipoğlu gibi bir caniyi saklamış, baba kendisi tahliye olabilmek için Cem Garipoğlu'nu teslim etmiş..." dedi.

Avukat Epözdemir, "Hala yıllar sonra bile insanın kanına dokunacak paylaşımlarda bulunuyorsunuz. Bu ahlaki de değil vicdani de değil. Aile çok hoşnutsuz, kamu vicdanı da rahatsız." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading