Yandex Metrica

Başörtüsü teklifi Meclis'e geliyor! İki maddede değişiklik yapılacak

Başörtüsü teklifi Meclis'e geliyor! İki maddede değişiklik yapılacak

AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı anayasa teklifini bugün Meclis'e sunacak. Başörtüsü teklifi Anayasa'nın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. Teklifin ayrıntılarının, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 20:01

Anayasa değişikliği için geri sayım başladı. Başörtüsüne anayasal güvence amaçlayan teklif bu hafta TBMM'ye sunulacak. Teklifin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında açıklaması bekleniyor.

Merakla beklenen başörtüsü teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında masaya yatırıldı.

Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan? Ceza konseri saat kaçta, nerede olacak? Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan?... Haberi Görüntüle

PARTİLERLE İSTİŞARELER YAPILACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile de bir araya gelecek. Daha sonra başörtüsü teklifi konusunda muhalefet partileriyle de istişareler yapılacak. 

23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis konseri nerede, ne zaman bitecek? 23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis... Haberi Görüntüle

İKİ MADDEDE DEĞİŞİKLİK

Başörtüsü teklifi Anayasa'nın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. Buna göre "din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek. Teklif, "aile ve gençlik" haklarını düzenleyen anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına "kadın ve erkek" ifadelelerinin eklenmesi öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading