Yandex Metrica

Başkentte kritik toplantı! YİK, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplandı!

Başkentte kritik toplantı! YİK, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na başkanlık ediyor. Toplantı, Çankaya Köşkü’nde yapılıyor.  

Gündem

10.05.2024, 18:07

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Kritik toplantı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştiriliyor.

Ankara'da yine aynı senaryo: Sağanak nedeniyle yollar çöktü, arabalar yollarda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı Ankara'da yine aynı senaryo: Sağanak nedeniyle yollar çöktü, arabalar yollarda... Haberi Görüntüle

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER 

Toplantıya, kurul üyesi eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman, Köksal Toptan, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Mustafa Şentop ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi! Haberi Görüntüle

YÜKSEK İSTİŞARE TOPLANTISI NEDİR? 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu veya kısa adıyla Yüksek İstişare Kurulu (YİK), ulus ve devlete hizmeti olmuş bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından yararlanılabilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanmış Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile oluşturulmuş kuruldur.

İş bırakma eylemine katılan öğretmenlere soruşturma açılır mı, ceza verilir mi? İş bırakma eylemine katılan öğretmenlere soruşturma açılır mı, ceza verilir... Haberi Görüntüle

YİK ÜYELERİNİN BELİRLENMESİ

Kurul üyeleri, cumhurbaşkanı tarafından devlete hizmeti olmuş ve bilgi birikimine sahip olan TBMM eski başkanları veya başkanvekilleri arasından belirlenir. Ayrıca kurulun çalışma yöntemi ve esasları, kurul üyelerine yapılabilecek ödemeler cumhurbaşkanınca belirlenir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading