Yandex Metrica

Sitede Ara

İş bırakma eylemine katılan öğretmenlere soruşturma açılır mı, ceza verilir mi?

İş bırakma eylemine katılan öğretmenlere soruşturma açılır mı, ceza verilir mi?

İstanbul'da okul müdürü olarak görev yapan bir öğretmenin okuldan atılan öğrencisi tarafınsan silahla vururlarak öldürülmesinin yankısı sürerken eğitim sendikalarından 10 Mayıs'ta iş bırakma kararı geldi. Öğrenciler okulların 10 Mayıs'ta açık olup olmadığı sorusuna yanıt ararken öğretmenler de İş bırakma eylemine katılan öğretmenlere soruşturma açılır mı, ceza verilir mi? sorusuna yanıt arıyor. Peki sendikalı olmayan öğretmenler iş bırakma eylemine katılırsa ne olur?

Gündem

17.05.2024, 14:59

İstabul Eyüpsultan'da yabancı uyruklu bir öğrenci okul müdürünü odasında kurşunlayarak öldürdü. Bu olay ülkede büyük ses getirdi. Olayın ardından öğretmen sendikaları da iş bırakma eylemi kararı aldı. 10 Mayıs Cuma günü bazı sendikalar iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. 

2024 yıl sonu enflasyon kaç olacak? 2025'te yüzde kaç enflasyon olacak? 2024 yıl sonu enflasyon kaç olacak? 2025'te yüzde kaç enflasyon... Haberi Görüntüle

İŞ BIRAKMA EYLEMİNE KATILAN ÖĞRETMENLERE CEZA VERİLİR Mİ?

Sendika kararı ile iş bırakma eylemine katılacak olan öğretmenler kendilerine disiplin cezası ve haklarında soruşturma açılıp açılmayacağını merak etmeye başladı. Eğitim İş internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nin 27.02.2012 tarih ve 17848 sayılı görüş yazısında, AİHM ve Danıştay’ın vermiş olduğu kararlara dikkat çekerek, sendikal faaliyet kapsamında gerçekleşen iş bırakma eylemleri nedeniyle disiplin cezası verilmeyeceği yönündeki içtihadına atıfta bulunarak bu yönde hareket edilmesi gerektiği görüşü ifade edilmiştir. 

19 Mayıs Emir Can İğrek Beylikdüzü konseri saat kaçta? Emir Can İğrek konseri nerede? 19 Mayıs Emir Can İğrek Beylikdüzü konseri saat kaçta? Emir... Haberi Görüntüle

SENDİKASIZ ÖĞRETMENLER 10 MAYIS'TA İŞ BIRAKMA EYEMİNE KATILIRSA CEZA ALIR MI?

Sendikasız öğretmenler ise iş bırakma eylemine katılmaları durumunda ceza alıp almayacağını merak ediyor. Bu konu hakkında farklı söylemler mevcut. Okul idarecilerinizden konu hakkında bilgi almanız öneriliyor. 

2024 İOKBS sınav sonucu 2024 İOKBS sınav sonucu "Kazandı" yazanlar burs alacak mı? Bursluluk... Haberi Görüntüle

10 MAYIS CUMA GÜNÜ HANGİ SENDİKALAR İŞ BIRAKMA EYLEMİ KARARI ALDI

Türk Eğitim-Sen cuma günü ise iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu. 

EĞİTİM İŞ Sendikası da 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi yapacak. 

Eğitim Sen Cuma günü 1 gün iş bırakma eylemine katılıyor. 

Eğitimin Gücü Sen "10 Mayıs'ta da iş bırakıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Anadolu Eğitim Sen "10 Mayıs Cuma günü ise yasal tedbirlerin artık hayata geçmesi için ülke çapında 1 günlük iş bırakıyoruz." dedi. 

Hürriyetçi Eğitim Sen 10 Mayıs günü iş bırakma eylemine katılıyor. 

TÖBB SEN açıklamasında "Cuma günü tüm eğitim çalışanlarıyla birlikte iş Bırakıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Loading