Yandex Metrica

YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS 2. tercih hakkında açıklama yaptı!

YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS 2. tercih hakkında açıklama yaptı!

Öğrenci adaylarının YKS ek tercih yerleştirme süreci gündemlerinde bulunuyor. 2. tercihler ile üniversiteye girmek isteyenler 2022 YKS tercih sonuçları açıklamasıyla istediği sonuca ulaşamayan adaylar, ek tercihleri bekliyor. Peki YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS 2. tercih hakkında açıklama yaptı!

Genel

23.01.2024, 19:41

YKS tercih işlemleri sona erdi. Adaylar üniversite ve bölüm tercihlerini yaptı ve sonuçlar açıklandı. 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteye kayıt sürecinin tamamlanması sonrasında herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar da ek tercih ve yerleştirme sürecine başlayacak. Peki YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS 2. tercih hakkında açıklama yaptı!

Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu öldürdü! Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu... Haberi Görüntüle

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra öğreciler sınav sonucuna göre üniversiteye kayıt yaptıracak. YKS tercih sonuçları ilan edildikten sonra üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Elektronik kayıtlar da 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt süreci sonrasında boş kalan kontenjanlar açıklanacak ve ek yerleştirme süreci başlayacak. Bununla ilgili olarak ÖSYM boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu hazırlayacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacakve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünü taşıyacak. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading