Yandex Metrica

Türkçe dersi için puan düzenlemesi geldi!

Türkçe dersi için puan düzenlemesi geldi!

Türkçe dersi için yeni bir düzenlemeye gidildi. Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Genel

21.05.2024, 23:56

Liselerde sınıfta kalma kurallarında yeni düzenlemeye gidildi. Ortaokulda ise Türkçe dersi için başarı puanı 70'e çıkartıldı. 

ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda yer alan bilgiler... ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda... Haberi Görüntüle

TÜRKÇE DERSİ BAŞARI PUANU 70 OLDU

Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında Türkçe dersine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin Türkçe dersinde başarı puanı 70 olarak düzenlendiğini açıkladı. Ancak Türkçe dersinden başarısız olanlar Şube Öğretmenler Kurulu kararı ile sınıf geçebilir. Milli Eğtiim Bakanı Tekin 70’in altında kalan öğrencinin bir üst sınıfa geçmek için öğretmenler kurulu kararına ihtiyacı olacağını belirtti. 

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte şu ifadeler yer aldı;

Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul” ibaresi “Ortaokul” olarak, “0-44,99” ibaresi “0-49,99” olarak ve “45,00” ibaresi “50,00” olarak değiştirilmiş, aynı fıkrada yer alan “Yüzlük puan sisteminde” ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkçe dersi haricindeki dersler için” ibaresi eklenmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Türkçe dersinden ise 0-69,99 puanlar başarısız, 70,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.”

Yönetmeliğin 28 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Bir üst sınıfa devam etmek için öğrencinin iki dönem puanının aritmetik ortalaması Türkçe dersi için 70,00’dan, diğer dersler için 50,00’dan az olamaz.”

Yönetmeliğin 31 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “devamsızlık yapanlar” ibaresinden sonra gelmek üzere “, Türkçe dersinden yıl sonu puanı 70,00’dan az olanlar” ibaresi eklenmiş ve aynı bentte yer alan “45’ten” ibaresi “50,00’dan” olarak değiştirilmiştir.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

İLKOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI?

İlkokullarda sınav uygulaması bulunmuyor. İlkokulda sınıfta kalma yok. 

E-Devlet'te hizmete açıldı! Kuyruklara son: Yeni uygulama milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! E-Devlet'te hizmete açıldı! Kuyruklara son: Yeni uygulama milyonlarca araç sahibini... Haberi Görüntüle

ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI?

Geçtiğimiz dönemlerde ortaokulda sınıfta kalma uygulaması yoktu. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45'in altında olan öğrencilerin sınıf tekrarı kararını Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading