Yandex Metrica

Türk dünyası için tarihi gün! Türk Konseyi binası açıldı dünya liderleri İstanbul'da

Türk dünyası için tarihi gün! Türk Konseyi binası açıldı dünya liderleri İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da Türk Konseyi Genel Sekreterlik binası açılışına katıldı.

Genel

23.01.2024, 18:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk dünyası liderleri İstanbul'da açılan Türk Konseyi Genel Sekreterlik binasının açılışını gerçekleştirdi.

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

SAMİMİ GÖRÜNTÜLER

Konuk misafirlerle samimi görüntüler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışın ardından Türk Konseyi 8. zirvesinin gerçekleşeceği programa geçti. Türk Konseyi Devlet Başkanları 8'inci Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek
Zirvede Türk Konseyi'nin adı Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirileck. Zirve,  Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleştirlecek.

İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını sakladığı yerler tüyler ürpertti! İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını... Haberi Görüntüle

KİMLER KATILACAK

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin 8. Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleştirilecek. "Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler" temalı zirveye, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gözlemci ülke Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban katılacak. 

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov da gözlemci üye statüsüyle konseye ilk defa katılan Türkmenistan'ı temsil edecek.  Zirvede, Türk Konseyi'nin isminin 'Türk Devletleri Teşkilatı' olarak değiştirilmesi ve önümüzdeki 20 yıla matuf  Vizyon Belgesi'nin kabul edilmesi dahil, teşkilatın işleyişine ve geleceğine dair önemli kararların alınması bekleniyor. 

Dönem başkanlığının Azerbaycan'dan Türkiye'ye geçeceği zirvede, işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesine ilişkin konular ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve vesilesiyle ayrıca, mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Zirve Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda bulunan Fatin Rüştü Zorlu Camii'nde kılınacak Cuma namazının ardından aile fotoğrafının çekilmesiyle başlayacak. Akşam saatlerinde zirvenin ardından bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading