Yandex Metrica

TOKİ binası sağlam mı? TOKİ binası neden yıkılmıyor? TOKİ nerelerde var?

TOKİ binası sağlam mı? TOKİ binası neden yıkılmıyor? TOKİ nerelerde var?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında TOKİ konutları hasar almamış adete hissetmemişti. Vatandaşlar TOKİ yapılarının sağlamlığını anlamak için arama motorlarından araştırmalara başlamış durumda. Peki, TOKİ binası sağlam mı? TOKİ binası neden yıkılmıyor? TOKİ nerelerde var?

Genel

19.03.2024, 21:29

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydan gelen ve 11 ilde ağır şekilde hissedilen 7,7 şiddetindeki deprem sonrası TOKİ evleri hasar almamıştı. Vatandaşlar TOKİ evlerinin sağlamlığı ve dayanlılığı ile ilgili araştırmalara başladı.

Aracın içinde dehşet saçtı! Sokak kan gölüne döndü: İki kişiyi vurduktan sonra kendi kafasına sıktı! Aracın içinde dehşet saçtı! Sokak kan gölüne döndü: İki kişiyi... Haberi Görüntüle

DEPREMDE TOKİ EVLERİ NASIL AYAKTA KALDI?

TOKİ tarafından yapılan binalarda binlerce insan yaşıyordu. 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlere rağmen TOKİ'nin ürettiği konutlar ayakta kalmayı başardı. Konutların dışında TOKİ'nin geliştirdiği projeler içerisinde okul, hastane, cami, kreş ve çarşı gibi sosyal donatılar da depremden büyük zarar görmedi. Uzmanlar, TOKİ yapımı binaların ayakta kalmasını; yükün zemine düzgün bir şekilde dağılmasını sağlayan, depreme dayanıklı radye temel üzerine kurulmasına bağlıyor.

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGELERİNDE KAÇ TOKİ EVİ BULUNUYOR?

TOKİ, bugüne kadar Kahramanmaraş'ta 5 bin 545, Hatay'da 8 bin 18, Osmaniye'de 3 bin 323, Malatya'da 20 bin 605, Şanlıurfa'da 17 bin 261, Diyarbakır'da 20 bin 912, Gaziantep'te 27 bin 947, Adıyaman'da 7 bin 65, Adana'da 21 bin 154, Kilis'te ise 1929 olmak üzere toplam 133 bin 759 konut inşa etti.

TOKİ EVLERİ NASIL İNŞA EDİLİYOR?

TOKİ tarafından yaptırılan inşaatlarda öncelikle yerinde zemin etüt raporu çıkartılıyor. Rapordan alınan veriler doğrultusunda başta Deprem Yönetmeliği olmak üzere yürürlükteki tüm ilgili kanun ve yönetmeliklere göre projelendirilme çalışması yapılıyor. İmalatlar ise bu projeler doğrultusunda yapım tekniklerine uygun olarak gerçekleştiriliyor. TOKİ, binalarda uyguladığı "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi depreme karşı çözümlerle binada oluşacak sarsıntıyı ve dolayısıyla hasarı en aza indiriyor.

RADYE TEMEL SİSTEMİ NEDİR?

Radye temel, gerçek adıyla radye jeneral temel, yükün zemine düzgün bir şekilde dağılmasını sağlar. Radye temelin depreme karşı büyük bir avantaj sağladığı bilinmektedir. Radye temel deprem anında yapıyla birlikte hareket eder ve yapıda hasar oluşmasını büyük ölçüde engeller.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading