Yandex Metrica

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL yerine 12 bin TL ödeyeceksiniz!

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL yerine 12 bin TL ödeyeceksiniz!

Ehliyeti olanları yakından ilgilendiren bir gelişme meydana geldi. Yapılan duyuruya göre, ehliyeti olanların belirtilen süreye kadar hemen 15 TL ödeme yapması gerekiyor. Aksi durumda 12 bin TL tutarında bir ödeme yapabilirler. 

Genel

16.04.2024, 10:00

Ehliyeti olanlar belirtilen süreye kadar ehliyet yenileme işlemlerini yapması gerekiyor. Ehliyet yenileme son tarihin ne zaman ve ne kadar olacağı araştırılıyor. Aktarılan son habere göre 2016 tarihinden önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

KARAR 2024 YILINA KADAR UZATILDI 

Normal şartlarda 2022 yılının sonunda sona eren ehliyet yenileme işlemleri İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile 2024 yılının sonuna kadar uzatıldı. Ehliyet yenilemede son tarih ve detaylara ilişkin merak edilenler belli oldu.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

EHLİYET YENİLEMEDE SON TARİH NE ZAMAN

Ehliyeti olanları kapsayan kararın detaylarına göre B sınıfı ehliyeti olan sürücülerin 31 Aralık 024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyeti olanlar belirtilen ehliyetlerini güncellemesi gerekecek. Aksi durumda 15 TL’den kaçarken eski tip ehliyet kullanmadan 12 bin TL’lik bir ceza ile karşılaşabilirsiniz!

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

EHLİYET YENİLEME CEZASI NE KADAR?

Ehliyet yenilememe cezası da bu kapsamda belli oldu. 31 Aralık 2024 tarihinden sonra ehliyetini yenilemeyen ve eski tip ehliyet ile trafiğe çıkan sürücülere 12 bin TL tutarında ceza kesilecek. Ancak bu ceza miktarı 2025 yılında güncellenecek. Geçtiğimiz yıl 4 bin 64 TL cezası olan bu durumun bu yıl ki cezası 12 bin TL’dir. Cezaların her yıl zamlandığı göz önüne alındığında önümüzdeki yıl içinde cezanın 12 bin TL’den daha fazla olması beklenmektedir.

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ

Ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin 15 TL’lik bir harç ücretini yatırması ve Nüfus Müdürlüğü’nde ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Eski tip ehliyetten yeni tip ehliyete geçme ücret 15 TL’dir. Yeni tip ehliyetin yenileme ücreti ise 769 TL’dir.

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Loading