Yandex Metrica

Sahte peygambere hapis cezası

Sahte peygambere hapis cezası

Kocaeli'de kendisini peygamber olarak tanıtan ve insanlardan para isteyen Şaban Özdil'in de aralarında bulunduğu 9 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Genel

20.05.2024, 03:59

Kocaeli'de kendisini peygamber olarak tanıtan ve insanlardan 'yüz görümlüğü' adı altında para aldığı iddia edilen Şaban Özdil'in de aralarında bulunduğu 9 kişinin 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan yargılandığı davada karar verildi. 

Yargılanan 9 kişiden 8'i beraat ederken kendisini Rafet Efendi olarak tanıtan sahte peygamber dolandıcılık suçlamasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 19 bin 660 TL para cezasına çarptırıldı. 

Sahte peygamber hakkında 2019 yılında soruşturma başladığı bilinirken, kandırdığı kişilere yazlık, ev, otomobil ve ziynet eşyaları karşılığında cennet vaadinde bulunduğu öğrenildi.

Haccı kabul etmeyen sahte peygamberin, kendisine inananların ise namaz kılmalarına gerek olmadığını söylediği öğrenildi. 

Blokları aşamıyor! İstanbul'da sıcaklık bu yıl neden arttı: Uzman isim ilk defa açıkladı! Blokları aşamıyor! İstanbul'da sıcaklık bu yıl neden arttı: Uzman isim... Haberi Görüntüle

PARA VER YA DA CEHENNEME GİT

Kendisine para vermeyenlerin ise cehenneme gideceğini iddia eden sahte peygamberin zorla para aldığı belirlendi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading