Yandex Metrica

Sabıkası olanlar moto kurye olamaz mı? Sabıkalı (hükümlü) olan kuryeler çalışmaya devam edecek mi?

Sabıkası olanlar moto kurye olamaz mı? Sabıkalı (hükümlü) olan kuryeler çalışmaya devam edecek mi?

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte online market ve pazar alışverişi artık her hanede yapılmaya başlandı. Alışveriş alışkanlığımızın değişmesine neden neden olan Kovid-19 pandemisi ile moto kuryelerin sayısında da adeta patlama yaşandı. Günümüzde sayıları artmaya devam eden motosikletli kuryeler için yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Buna göre kurye olarak çalışacak kişilerde hükümlü olmama şartı aranacak. Peki Sabıkası olanlar moto kurye olamaz mı? Sabıkalı (hükümlü) olan kuryeler çalışmaya devam edecek mi?

Genel

19.05.2024, 23:52

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu moto kuryelerle ilgili yapılması planlanan yönetmelik değişikliği taslağı hakkında bilgi verdi. Taslakta moto kuryelerin sorunları dikkate alınırken kurye ve trafikteki diğer sürücüler ve yayaların da can ve mal güvenliği için adımlar atılıyor. Buna göre kuryeler bundan böyle belli zaman sınırı olmadan kuryelerini en uygun zaman diliminde teslim edecek. 30 dakika 45 dakika gibi teslim süresine yetişmek için moto kuryelerin kaza yapmasının da önüne geçilmesi planlanıyor. 

İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını sakladığı yerler tüyler ürpertti! İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını... Haberi Görüntüle

SABIKASI OLANLAR MOTO KURYE OLAMAZ MI?

Bakan Uraloğlu, sektörün ihtiyaçlarını ve vatandaşın isteklerini dikkate alanırak moto kuryelerle ilgili düzenleme yapılacaını belirtti. Uraloğlu kuryelerin yetki belgesi alması gerekeceğini açıkladı. Uraloğlu ,moto kuryelerin vatandaşla birebir temasta bulunduğuna işaret ederek kurye olarak faaliyet gösterecek kişilerde belirli suçlardan hükümlü olmaması şartı aranacağını anlattı.

Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu öldürdü! Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu... Haberi Görüntüle

SABIKALI (HÜKÜMLÜ) KURYE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Yeni düzenleme ile herkes moto kurye olarak çalışamayacak. Uraloğlu açıklamasında "Herkesin motokuryelik yapmasının önüne geçmiş olacağız. Sektörde yetkin olanlar çalışabilecek. Böylece daha kaliteli hizmet verilecek. Ayrıca, kullanılan taşıtlar Bakanlığa bildirilecek ve kayıt dışılığın önüne geçmiş olacağız.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

TESLİMATTA SÜRE SINIRI OLMAAYACAK

Uraloğlu, taslakta teslimat süresine ilişkin düzenlemeler olduğuna işaret ederek, "Düzenlemeden sonra kurye işletmecileri, teslim aldıkları gönderi için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacak. Kuryeler gönderinin 'makul bir sürede' teslimini sağlayacak. Teslimi mümkün olmayan adresler için ise kurye gönderisi kabul edilemeyecek. Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak ve yaşadıkları kazalar azalacak. Vatandaşların da bu konudaki beklentileri değişmiş olacak" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading