Yandex Metrica

Reuters'tan olay yaratan Türkiye analizi! Geleceği tahmin ettiler

Reuters'tan olay yaratan Türkiye analizi! Geleceği tahmin ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kabine toplantısı ardından yaptığı açıklama sonrası döviz kuru çakılmıştı. Reuters ise bunu öngörerek bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Genel

23.01.2024, 18:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam saatlerinde TL mevduat getirisinin kurlardaki yükselişe endeksleneceğini açıklamasından sonra döviz kuru adeta çakılmıştı. 

18,4 TL ile rekor kıran dolar 11 TL'ye kadar düşerek TL'ye yüzde 30 seviyelerinde değer kazandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL teşvik paketinin açıklamasının ardından piyasalara güven gelirken Reuters yetkililerinden açıklama geldi. 

Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Haberi Görüntüle

2018'DE GÜNDEME GELMİŞTİ 

Yapılan açıklamada dövize endeksli mevduatın 2018 yılında gündeme geldiği fakat o dönemin şartlarından dolayı uygulanmadığını belirten açıklamada son dönemde hızlı kur yükselişinden dolayı bu adımın tercih edildiği belirtildi. 

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

KURUN YÜKSELMESİ ENGELLENDİ

"Yükselen kurun ileri gitmesi engellendi. Kamu açısından maliyet oluşturma riski yüksek ama diğer türlüsü çok daha ciddi ve onarılmaz riskler ortaya koyabilirdi. Adımlar enflasyon riskini gündeme getirecek ama bu da ilerleyen dönemde telafi edilebilir" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Cemil Ertem, atılan adımla bireysel yatırımcının dolar talep etmesinin artık gereğinin kalmadığını bildirdi. 

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

DOLARA İHTİYAÇ KALMAYACAK 

Ertem, "Bu Türkiye ekonomisi için çok önemli bir paradigma değişimidir. Doların enflasyona karşı bir güvenli araç konumu ortadan kalkmış oldu. Bundan sonra dövizi gerçekten ihtiyacı olan mesela ithalatçı mesela dolar borcu olan tüzel kişiler talep edecek. Bu tarihi bir değişimdir" ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading