Yandex Metrica

Öğrenci deprem desteği kime verilir? Deprem eğitim, öğretim desteği kimler alabilir? Devlet okula gidenler destekten yararlanabilir mi?

Öğrenci deprem desteği kime verilir? Deprem eğitim, öğretim desteği kimler alabilir? Devlet okula gidenler destekten yararlanabilir mi?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti. Bölgede büyük bir yıkım yaşanırken eğitim öğretim faaliyetleri de bir süre yapılamadı. Deprem sonrası bölgedeki öğrencilere çeşitli destekler sağlanmaya devam ediliyor. Son olarak bölgede 40 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verileceği açıklandı. Peki Deprem bursu kimlere verilecek? Öğrenci deprem desteği kime verilir? Deprem eğitim, öğretim desteği kimler alabilir? Devlet okula gidenler destekten yararlanabilir mi?

Genel

19.05.2024, 22:35

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde çevre illerde büyük bir yıkım yaşandı. On binlerce kişi depremde hayatını kaybetti. Depremin ardından bölgeye hızla yardımlar ulaşıtırılırken öğrenciler için de destekler peş peşe gelmeye başladı. Son olarak deprem bölgesinde öğrenciler için eğitim öğretim desteği verilmesine karar verildi. Buna göre 40 bin öğrenci eğitim ve öğretim desteğinden yararlanabilecek. Binlerce aile ve öğrenci deprem bursu (eğitim, öğretim desteği) nasıl alınacağı ve kimlere verileceğini merak ediyor. 

DEPREM BURSU DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Deprem bölgesinde olan ve depremden etkilenen öğrencilere eğitim öğretim desteği sağlanacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören ya da öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deprem eğitim, öğretim desteği kimler alabilir

DEPREM EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ KİMLER ALABİLİR?

Depremden etkilenen iller ve Gaziantep ilçesindeki özel okullarda öğrenim gören öğrenciler bu destekten yararlanabilecek. Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre; 40 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek.

ÖZEL OKUL DEPREM DESTEĞİ NE KADAR?

Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenci için 12 bin 800 lira, 10 bin ilkokul öğrencisi için 15 bin 400 lira, 10 bin ortaokul öğrencisi için 18 bin lira ve liselerdeki 16 bin öğrenci için 18 bin lira destek sağlanacak. Destekten toplam 40 bin öğrenci faydalanacak.

HANGİ İLLERDEKİ ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ DESTEKTEN YARARLANABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören ya da öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading