Yandex Metrica

Müberra Öztürk bir ilki başardı! Kara Harp Okulu ilk başörtülü mezununu verdi

Müberra Öztürk bir ilki başardı! Kara Harp Okulu ilk başörtülü mezununu verdi

MSÜ Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde diplomasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in elinden alan ve kara harp okulunun ilk başörtülü mezunu olan Betül Öztürk, okulunu dereceyle bitirdi.

Genel

23.01.2024, 17:54

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde objektiflere yansıyan bir kare vardı ki, eski Türkiye'nin geride kaldığını ve gençliğin önünde hiçbir engel olmadığının en belirgin fotoğrafıydı.

Kara Harp Okulu'nun bugüne kadarki ilk başörtülü mezunu olan Müberra Öztürk'ün, geçtiğimiz gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in elinden diplomasını aldığı anın fotoğrafı çok konuşuldu. Okulunu dereceyle bitiren ve tarihimizin ilk başörtülü Kara Harp Okulu mezunu olan Müberra Öztürk'ün heyecanı ise gözlerinden okunuyordu.

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

ESKİ TÜRKİYE'DE BAŞÖRTÜLÜ ANNELER MEZUNİYETE ALINMIYORDU

28 Şubat post modern darbesinin izleri silinip, failleri bir bir cezalarını alırken, Türkiye güzel gelişmelerle yükselmeye devam ediyor. Yalnızca başörtülü oldukları için eğitim ve öğrenim hakkı ellerinden alınan kız öğrencilerin, derslere alınmadığı, mezuniyet törenlerinde başörtülerine ellerin uzandığı o kötü günler tarihin siyah sayfalarında kaldı. 

'Kamusal alanda başörtüsü yasağı' gibi antidemokratik uygulamalarla birçok gencin gelecek hayallerine taş koyup, kadınların birçok alandan mahrum bırakılmasına yol açan engeller artık yok. Yıllar önce anneler başörtüleri sebebiyle evlatlarının mezuniyet törenine alınmazken, şimdi okullar başörtülü mezunlar veriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading