Yandex Metrica

Moto kurye 30-45 dakika zorunluluğu kalktı mı? Getir-Trendyol Go-Moto kurye yemek siparişinde süre zorunluluğu artık yok mu?

Moto kurye 30-45 dakika zorunluluğu kalktı mı? Getir-Trendyol Go-Moto kurye yemek siparişinde süre zorunluluğu artık yok mu?

Moto kurye 30-45 dakika zorunluluğu kalktı mı? Getir-Trendyol Go-Moto kurye yemek siparişinde süre zorunluluğu artık yok mu? Motosikletli kuryelerin ve trafikteki diğer sürücü ve yayaların can ve mal güvenliği gözetilerek yeni tedbirler alındı. Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı taslağa göre kuryelerin zamanında yetiştirmek zorunda olduğu siparişlerle ilgili de düzenlemeye gidiliyor. Buna göre 30 dakika ve 45 dakikada siparişlerin teslim edilmesi zorunluluğu olmayacak.

Genel

16.05.2024, 22:29

Son zamanlarda motosikletli kuryelerin karıştığı kazaların sayısı bir hayli arttı. Kış aylarının gelmesi ile kaza oranlarının artmasından endiş ediliyor. Online sipariş uygulamalarının yaygınlaşamsıyla vatandaşlar artık market ve pazar alışverişlerini online olarak veriyor. Yemek siparişlerinde olduğu gibi market ve pazar siparişlerinde de kuryelerin süre zorunluluğu bulunuyordu. Kuryelerle ilgili yeni düzenlemelerde süre zorunluluğunun kaldırılması bekleniyor. Peki Trendyol Go Yemek, Getir, Yemek Sepeti sipariş süresi zorunluluğu kalktı mı?

Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca sakladı! Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca... Haberi Görüntüle

MOTO KURYE 30-45 DAKİKA ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı taslağa göre moto kuryelerin süre zorunluluğu kalkacak. Özellikle pandemi döneminden bu yana sayıları sürekli artan motosikletli kuryelerle ilgili yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Buna göre ürünler için verilen teslim süresi taahhüdü ortadan kalkacak. Taslak aşamasında olan düzenlemeye göre "30 dakikada kapıda" gibi gönderim süreleriyle ilgili madde. Kuryeler teslim aldıkları gönderisi ile ilgili taşıma taahhüdünde bulunamayacak. Alıcısına makul bir sürede ulaştırmakla yükümlü olacak.  

E-Devlet'te hizmete açıldı! Kuyruklara son: Yeni uygulama milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! E-Devlet'te hizmete açıldı! Kuyruklara son: Yeni uygulama milyonlarca araç sahibini... Haberi Görüntüle

MOTO KURYE YEMEK SİPARİŞİNDE SÜRE ZORUNLULUĞU YOK MU?

Moto kuryelerle ilgili yapılması beklenen düzenlemelerde en dikkat çeken noktalardan birisi de siparişlerde zaman zorunluluğunun olması. Bazı işletmeler, restoranlar ve markalar 30 dakika ve 45 dakika içinde teslim edileceğini taahhüt ediyordu. Yeni uygulama ile bu zorunluluğun olmayacağı tahmin ediliyor. 

Konuşmak için gitti rastgele ateş etti! Damat, 3 kişiyi katletti! Konuşmak için gitti rastgele ateş etti! Damat, 3 kişiyi katletti! Haberi Görüntüle

MOTO KURYE NEDİR?

Motosiklet ile sipariş teslem eden kuryelere moto kurye denir. Moto kuryeler şehir trafiğindeki avantaşları nedeniyle en çok tercih edilen kuryelerdendir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading