Yandex Metrica

Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı, öğrencileri ilgilendiriyor; Ders saatleri 30 dakika oldu

Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı, öğrencileri ilgilendiriyor; Ders saatleri 30 dakika oldu

O şehirde yaşayan öğrencileri sevindirecek haber verildi, Milli Eğitim Bakanlığı onayladı. Mevcut düzende 40 dakika olan ders saatleri, o şehirde 30 dakikaya indirilecek. 

Genel

21.05.2024, 09:00

İzmir'de öğrenim gören öğrencileri ilgilendiren haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. MEB, 40 dakika olan ders saatlerini 30 dakikaya indiriyor. 

İzmir'deki birçok okul; güçlendirme ve yıkım çalışmaları sebebiyle ikili öğretime geçmişti. Bu nedenle akşam saat 20:00'da biten ders saatleri hem öğrencileri hem de velileri zorluyordu. 

MEB'in onayı ile bundan sonra ders saatleri 30 dakika olacak. 

İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını sakladığı yerler tüyler ürpertti! İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını... Haberi Görüntüle

DERS SAATLERİ 30 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı ortaöğretim kurumlarında özel durumlar sebebiyle gerçekleştirilen yıkım ve güçlendirme çalışmaları nedeniyle başka okullara taşınan ya da öğrenci yoğunluğu sebebiyle ikili eğitim uygulanan okullarda, ders saatlerinde değişiklik yapabileceğini duyurdu.

Yürürlükteki yönetmelikte belirlenen 40 dakika olan ders saatlerinin, belirli koşullar altında 30 dakika olarak uygulanma talepleri doğrultusunda, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında valiliklerin yapacakları planlamalar ile söz konusu okullarda ders sürelerinin kısaltılabileceği ifade edildi.

Öğrenci ve velilerin dikkatine sunulan değişikliğin, özellikle yıkım veya güçlendirme çalışmaları nedeniyle taşınan okullarda ve yoğun öğrenci sayısına sahip olan okullarda daha etkin bir eğitim süreci sağlamak amacıyla yapıldığı ifade edildi.  

Yönetmeliğin yayımlanmasının ardından, İzmir dahil olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından il, ilçe ve okul bazında planlamalar yapılacak ve ders saatleri 30 dakikaya indirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading