Yandex Metrica

Meteoroloji uyardı! Çarşambadan itibaren hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak

Meteoroloji uyardı! Çarşambadan itibaren hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının Çarşamba günüden itibaren yurt genelinde hissedilir derecede düşeceğini, özellikle bazı bölgelerde yoğun yağışın etkili olacağını belirtti.

Genel

23.01.2024, 18:16

Türkiye genelinde bir süredir devam eden mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları, bu Çarşamba'dan itibaren azalacak ve kuzeydoğu bölgelerinde ise yer yer kuvvetli yağış görülecek.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

SICAKLIKLAR HİSSEDİLİR SEVİYEDE İNECEK, SİS GÖRÜLECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelere göre, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası, Karadeniz üzerinden gelmesi muhtemel soğuk havanın ardından Çarşamba'dan itibaren, 6 derece ila 12 derece arasında, hissedilir seviyede azalacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normalleri seviyesine inecek.

Türkiye genelinde tahmin edilen hava durumuna göre, Salı günü kuzey ve iç kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz ile Samsun çevreleri yağmur ve sağanak yağış, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis görülecek.

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Çarşamba günü yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yağışlı geçmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise hem karla karışık yağmur hem de kar şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, bölgenin 800 metre üzeri yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın Kuzey Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre perşembe günü ülkenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Samsun, Tokat ve Siirt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Cuma ve cumartesi günleri ise yurt genelinde önemli bir yağış olması beklenmiyor.

Türkiye'yi etkilemesi beklenen soğuk hava dalgası ve kuzeydoğu kesimlerinde görülmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading