Yandex Metrica

MEB resmen açıkladı, uygulama kaldırıldı: Sınıf annesi artık olmayacak

MEB resmen açıkladı, uygulama kaldırıldı: Sınıf annesi artık olmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler ve veliler arasındaki iletişimi artırmayı amaçlayan ancak son dönemde tartışmalara yol açan 'sınıf annesi' uygulamasını sonlandırdı. Bu uygulamanın, öğrenci eğitimine olumsuz etkileri olduğu düşünülerek resmi bir yasaklama getirildi.

Genel

14.05.2024, 18:15

Türkiye genelinde birçok okulda gönüllü olarak görev yapan 'sınıf anneleri' ile ilgili MEB'den resmi bir uyarı yapıldı. Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve hatta bazen derslere müdahale ettiği yönünde alınan şikayetlere dikkat çekti.

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

EĞİTİM ORTAMINA MÜDAHALE SORUNU

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından valiliklere iletilen yazıda, öğretmen haricindeki bireylerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitim kalitesini olumsuz etkilediği ve pedagojik ilkelere aykırı olduğu vurgulandı. 

Ayrıca, sınıf anne uygulamasının yasal düzenlemelerde bir karşılığı olmadığına dikkat çekilerek, valilere bu tür uygulamalara izin verilmemesi ve okulların bu konuda uyarılması talimatı verildi.

Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu öldürdü! Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu... Haberi Görüntüle

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN BİR UYGULAMA

Sınıf anne uygulaması, özellikle öğretmenlerin yetkilerine müdahale ettiği nedeniyle eleştirilmişti. Bu uygulamanın, bazı veli ve öğretmenler tarafından okuldaki işleri kolaylaştırdığı ve daha etkili iletişim sağladığı düşünülürken, eleştirenler ise öğretmenlerin profesyonelliğine zarar verildiğini savundu.

Buna ek olarak, bazı sınıf annelerinin Öğretmenler Günü'nde büyük miktarda bağış toplaması ve veliler arasında gruplaşma oluşturması da olumsuz tepkilere neden oldu. Son olarak, bir öğrenci ile sınıf anne arasındaki anlaşmazlık da gündem olmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading