Yandex Metrica

Mavi Vatan'dan sonra Meltem Projesi'ne sızmaya çalışmışlar

Mavi Vatan'dan sonra Meltem Projesi'ne sızmaya çalışmışlar

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan sızdırılan bilgiler haberinden sonra devam eden soruşturmada skandal bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hayata geçirilen deniz karakolu uçağı 'Meltem Projesi'ne casusluk karıştığı öğrenildi.

Genel

19.03.2024, 21:17

'Meltem Projesi'ndeki ürünlerin kendilerine sağlanması için Savunma Sanayii Başkanlığı'nın bilgilerini para karşılığında temin eden AKTEM isimli şirketin çalışanı Emre Özlük'ün cep telefonunda buna yönelik çalışmalar yapıldığını gösteren notlar bulundu. Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre, soruşturmada haklarında 35 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 11 sanıktan biri olan Mustafa Sırrı Akın'ın firması AKTEM'in, Meltem-3 Projesi'ne ait ihtiyaç ürünlerinin kendilerine tedarik edilmesi için çalışmalar yaptığı belirtildi.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

STRATEJİ NOTLARI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

AKTEM şirketinde çalışan Emre Özlük'ün cep telefonunda bulunan notlarda, tedarik için strateji notları olduğu anlaşıldı. Notta, Özlük'ün TSK'nın kuvvet komutanlıklarının envanterinde olan ya da envantere girecek olan hava, kara veya deniz muharebe araçlarına takılan donanım veya bu donanımların konfigürasyonlarında yer alması gereken cihaz ya da cihazların imalatında kullanılacak olan ara ürünlere dair malzemelerin tedariki konusunda, yurt dışı tedarik firmaları ile bağlantılı olduğu anlaşılan AKTEM'in, ihalelere teklif vermeden önce AKTEM adına girişimlerde bulunduğu tespit edildi.

Emre Özlük, Meltem-3 projesi için firmalarının tedarikçi olarak hazırlıklı olmak adına sanık Emekli Albay Faruk Baytürk ile irtibata geçilmesi gerektiğini ifade etti. Meltem Projeleri kapsamında; Meltem-1 ve Meltem-2 çerçevesinde 6 adet CN-235 tipi (P-235) deniz karakol uçağı teslim alındı. Son aşama olan Meltem-3 çerçevesinde ise 6 adet ATR-72 tipi (P-72) deniz karakol uçağının envantere girmesi planlandı. Meltem-3'ün TCB 751 kuyruk numaralı ilk P-72 Deniz Karakol Uçağı, Aralık 2020'de Kocaeli'deki Deniz Hava Komutanlığında düzenlenen törenle hizmete başlamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading