Yandex Metrica

Lisede sınıfta kalma koşulları nedir?

Lisede sınıfta kalma koşulları nedir?

Milyonlarca öğrenci 11 Eylül'de ilk ders ziliyle birlikte okullarındaki yerini aldı. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi yeni kurallarla açıldı. Okullarda sınıfta kalma uygulaması yeniden devreye alındı. Liselerde yüzde 50 not ortalamasına bakılmadan 3 dersten fazla dersi kalan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.

Genel

21.05.2024, 21:35

2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül'de başladı. Milyonlarca öğrenci ile birlikte 1 milyon da öğretmen okullarındaki yerini aldı.Yeni eğitim öğretim dönemine yeni kurallarl girildi. Okullarda sınıfta kalma uygulaması tekrar geldi. Ayrıca Türkçe dersinden de 70 ve üzeri alamayanların sınıfta kalacağı açıklandı. Bakan Tekin açıklamasında "Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçe'den 70 alma zorunluluğu getirdik. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek." dedi. Bir öğrenci mevcut sınıf geçme koşullarını sağlıyorsa Edebiyat dersinden kalsa bile sınıfı geçer. Edebiyat dersinin zayıf olması tek başında birşey ifade etmez. Sınıf geçme ve kalma kurallarını dersin öğretmeni ve okul yöneticilerinden daha detaylı olarak öğrenebilirsiniz. İnternette yer alan bazı bilgiler eksik olabiliyor. 

Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu öldürdü! Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu... Haberi Görüntüle

LİSEDE EDEBİYAT BARAJ DERS Mİ?

Edebiyat dersinden kalmak tek başına birşey ifade etmiyor. Bir öğrenci mevcut sınıf geçme koşullarını sağlıyorsa Edebiyat dersinden kalsa bile sınıfı geçer.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

LİSEDE HANGİ KOŞULLARDA SINIFTA KALINIR?

Yeni kurallara göre not ortalaması 50 ve üzerinde olsa bile öğrenciler sınıfta kalabilecek. Puanı 50 olsa bile bir öğrenci en fazla 3 dersten sorumlu geçebilecek. 4 dersi zayıf olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Ayrıca liselerde alt dönemler dahil olmak üzere 6 dersten fazla başarısızlığı olan sınıf tekrarı yapacak.

Ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

1


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading