Yandex Metrica

Koronavirüsle beraber anksiyete ve depresyon arttı

Koronavirüsle beraber anksiyete ve depresyon arttı

The Lancet'ın haberine göre, koronavirüs sürecindeki araştırmaların raporunda, Türkiye, pandemiyle başlayan süreçte kişilerde artan depresif bozukluklar konusunda Avrupa'da ilk sırasında yer alıyor.

Genel

23.01.2024, 18:13

Kovid-19 virüsünün tüm dünyayı etkisi altına almasıyla beraber günlük hayatın rutinlerinden uzun süre izole olmak ve virüse yakalanma endişesiyle pek çok insan çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, AVRUPA'DA İLK SIRADA 

Bugüne kadar 5 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan virüse yönelik bir araştırmayı yayınlayan The Lancet'in dayandırdığı rapora göre, Türkiye artan depresif bozukluklar konusunda Avrupa'da ilk sırada yer alıyor.

Rapordaki haritada Türkiye'de, koronavirüs sebebiyle depresif bozukluğun yaygınlaşmasında yüzde 38,7'lik değişim görüldü. Yine aynı kategoride bulunan diğer ülkelerin arasında ise İran, Peru, Şili, Pakistan, Mısır, Güney Afrika da var.

Raporda, koronavirüse bağlı pandemi döneminin, kişilerin ruh sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin daha da şiddetlendiği bir ortama yol açtığı belirtildi ve depresif yükü aşmak için hiçbir şekilde önlem almamanın seçenekler arasında olmamasına dikkat çekildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading