Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu camiden çıkmaz oldu: Hırka-i Şerif'ten sonra bu kez Hacı Bayram-ı Veli'nin mekanında

Kılıçdaroğlu camiden çıkmaz oldu: Hırka-i Şerif'ten sonra bu kez Hacı Bayram-ı Veli'nin mekanında

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı 'Seyyid' Kemal Kılıçdaroğlu hafızlığının yanında sıkı bir cami eşrafı haline geldi.

Genel

23.01.2024, 20:44

Arap ve Kürt asıllı Türkmen Alevisi Seyyid Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesi hafızlığının yanında sıkı bir cami eşrafı kimliğine büründü. 

Milletvekili adayları ile buluşmasında farkında olmadan seccadeye ayakkabılarıyla ters basan CHP Lideri, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki Hırka-i Şerif Camii ziyaretinin bir devamı mahiyetinde bugün Edirne'deki Eski Cami'yi ziyaret etti. 

Edirne'nin Ulu Camisi durumundaki tarihi mabede girerken ayakkabılarını çıkarmaya özen gösteren Seyyid Kılıçdaroğlu'na, 15 Temmuz darbe girişimini gece kulübünde kadeh kaldırarak kutlayan CHP'li belediye başkanı Recep Gürkan da eşlik etti. 

Kent halkının Kılıçdaroğlu'na ilgisi ise büyük oldu. Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayını Edirne otoyol gişelerinde karşılayan halk, Eski Cami'ye gelinceye kadar liderlerine tezahüratta bulundu. 

Kılıçdaroğlu, Eski Cami'deki Kabe'den bir parça olan Rükn-ü Yemani (Kabe taşı) bölümünü ve Hacı Bayram-ı Veli'nin vaaz verdiği kürsüyü inceledi.

Caminin avlusunda bekleyen vatandaşlar çıkışta Kılıçdaroğlu'nu alkışlayarak "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" şeklinde seslendi.

Bir vatandaşın Atatürk benzetmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Aman aman, Atatürk büyük adam" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Balkan Türklerine selam söyleyen bir vatandaşa ise "Aleykümselam" dedi.

Vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'daki programlarına katılmak üzere kentten ayrıldı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading