Yandex Metrica

Karayılan'dan Ferhad Abdi'ye 'direniş' taktikleri: Tünelden çıkmayın

Karayılan'dan Ferhad Abdi'ye 'direniş' taktikleri: Tünelden çıkmayın

Kandil'deki teröristbaşı Karayılan, Suriye PKK'sının elebaşına taktikler verdi: Tünel savaşını ustalıkla yürütün, bölge halkının gitmesine izin vermeyin.

Genel

23.01.2024, 18:12

PKK elebaşı Murat Karayılan, Türk ordusunun harekâta hazırlandığı Suriye'deki teröristlere taktikler verdi. ABD destekli PKK/YPG'nin Suriye'deki 1 numarası Ferhad Abdi'ye seslenen Karayılan, operasyon başladıktan sonra bölge halkının ilçe dışına çıkmasına izin verilmemesini ve 'tünel savaşı'nın ustalıkla yürütülmesini istedi. 

Afrin, Tel Abyad ve Rasulayn'daki yaşadıkları hezimeti hatırlatan Karayılan, "Rojava komutan ve savaşçıları tüm yeni taktiklerden faydalanırsa, Efrin, Serekaniye ve Gire Spi bir daha tekrarlanmaz. Özellikle askeri güçlerde uzmanlık ve tim savaş tarzı geliştirilirse, bunun yanında tünel savaşları ustalıklı bir şekilde uygulanırsa, Devrimci Halk Savaşı çerçevesinde halk eskisi gibi göçmezse, savaşçılarının yanında yer alıp direnişi desteklerse, toplumsal yol ve yöntemlerle direnişin bir boyutu haline gelirse, AKP-MHP rejimi ve çeteleri bu sefer yenilir ve kesinlikle başaramaz" dedi. 

PKK'nın Irak kuzeyindeki kamplarda hâlâ varlığını sürdürdüğünü savunan Karayılan, çöküşün eşiğindeki terör örgütüne 'direnmeye devam' diyerek moral vermeye çalıştı. Karayılan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de katıldığı törende 'gazetecilik' ödülü verilen Mezopotamya Ajansı'nın iftirasını tekrarladı. Karayılan, Mehmetçiğin Irak kuzeyinde kimyasal silah kullandığı yalanına sarıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading