Yandex Metrica

Kar yağışı geliyor, İstanbul’da tatil ettirecek felakete az kaldı, tarih verildi: İstanbul kar yağışı ne zaman başlayacak?

Kar yağışı geliyor, İstanbul’da tatil ettirecek felakete az kaldı, tarih verildi: İstanbul kar yağışı ne zaman başlayacak?

Kar yağışı yurdun birçok bölgesini olumsuz etkileyecek. Meteorolojinin 5 Aralık hava durumu rapora göre, yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken yeni kar yağışı dalgası geliyor. Aralığın ortasından itibaren etkili olacak kar yağışı İstanbul dahil tüm Türkiye'de etkisini gösterecek.

Genel

23.01.2024, 21:48

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Burdur, Isparta, Mersin, Sinop, Bayburt, Artvin, Bitlis, Bingöl çevreleri ile Antalya'nın iç ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağış hakim olacak. 

Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Haberi Görüntüle

PUS VE SİSE DİKKAT 

 Yağışların Hatay çevreleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu(Batman ve Siirt hariç) ile Erzurum ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği öngörülüyor. 

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

HAVA NASIL OLACAK? 

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Trakya'da 2 ila 4 derece üstünde, Doğu Karadeniz'de 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu (Batman ve Siirt hariç) ile Erzurum ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

4 İL İÇİN UYARI 

Güney ve doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren güney ve doğu kesimlerde, Cuma gününden itibaren kuzeybatı kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
MGM tarafından bugün için Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading