Yandex Metrica

İstanbul'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den ilk açıklama

İstanbul'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den ilk açıklama

İstanbul'da bugün saat 15:07'de bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depremle ilgili bilgileri paylaştı.

Genel

23.01.2024, 17:35

Son dakika gelişmesine göre; İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Kartal açıklarında saat 15.07'de gerçekleşen sarsıntı 7 kilometre derinlikte meydana geldi. AFAD, saat 15.07'de gerçekleşen sarsıntının büyüklüğünün 3,9 olduğunu duyurdu.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada da Sultanbeyli merkezi depremin 4.2 büyüklüğünde olduğu ve derinliğinin de 15.1 kilometre olduğu belirtildi.

''BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ DEĞİL''
Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaptığı açıklamada ''Yerin önemi olabilir. Beklenen büyük depremin yeri Kartal değil. Burdaki en son deprem 1894'te oldu. Silivri civarında olsa daha fazla endişelenebilirdik. Büyük depremin öncüsü değil bu.'' dedi.

''TETİKLEYİCİ ÖZELLİĞİ YOK''
Prof. Dr. Şeref Barış, İstanbul depremiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''Normal bir deprem. Tetikleyiciği özelliği yok. Büyük depremin habercisi değil.''

İSTANBUL VALİSİ AÇIKLADI
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada ''İstanbul'daki deprem, güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından ''İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul.'' şeklinde paylaşımda bulundu.

''ÖNCÜ MÜ DEĞİL Mİ ŞU AN SÖYLEYEMEYİZ''
Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener: "4,2 büyüklüğünde Kartal civarındaki Marmara'da bildiğimiz fayda oldu deprem... Öncü mü, değil mi şu an söyleyemeyiz. Ancak ilerleyen saatlerde daha büyük depremler olursa bu yönde bir değerlendirme yapılabilir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading